Vlad Voiculescu, mesaj pentru protestatari: ”Să facă voluntariat pe ambulanță, apoi să vorbească”

Vlad Voiculescu, mesaj pentru protestatari: ”Să facă voluntariat pe ambulanță, apoi să vorbească”
Ce mesaj are Vlad Voiculescu pentru protestatari

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, le-a transmis azi românilor ce protestează împotriva restricțiilor și măsurilor sanitare impuse de către autorități că ar fi bine ca ei să privească către ce se întâmplă în spitale, ba mai mult, să se ofere voluntari pe ambulanțe pentru o noapte.

Vlad Voiculescu, mesaj pentru protestatari

“Şi cei care protestează şi care se revoltă împotriva măsurilor de protecţie, cred că, pe de o parte e de înţeles, pentru că aşa cum spun multora le e greu, dar poate nu ar strica să arunce o privire la imaginile din spitale şi să vorbească dacă vor să facă voluntariat o noapte pe ambulanţă. Să vadă cu ce se confruntă oamenii”, a spus Vlad Voiculescu la Parlament.

Ce a anunțat ministrul Sănătății

Tot Vlad Voiculescu a susținut că se lucrează la un proiect prin care să se asigure suport psihologic persoanelor afectate de pandemie, în situația în care au existat mai multe cazuri de pacienţi cu coronavirus care nu au mai suportat greutăţile şi şi-au luat viaţa.

“Nu numai că luăm asta în considerare [creşterea numărului de psihologi în spitale – n.r.], dar lucrăm de câteva săptămâni bune la un proiect alături de Universitatea Babeş-Bolyai pentru suport psihologic al celor afectaţi. Şi aici trebuie să spun că afectată este toată lumea. Nu cred că este cuiva uşor, cu atât mai mult cei care sunt în prima linie, sau direct afectaţi, pacienţi, medici, ambulanţieri. [Duminică – n.r.] am stat de vorbă cu multe asistente şi cu oameni care lucrează pe ambulanţe şi la Smurd. E foarte greu”, a spus ministrul Sănătăţii.

Cât priveşte noile restricţii adoptate de Guvern, Vlad Voiculescu a subliniat că nu a existat niciun guvern care să fi acţionat perfect sau să fi acţionat de la începutul pandemiei până în ziua de astăzi cu acelaşi set de măsuri.

Vlad Voiculescu, fără mască de protecție pe holurile Parlamentului

“Lucrurile se adaptează în funcţie de situaţia din spitale, situaţia epidemiologică şi în funcţie de alte criterii, precum situaţia economică. Trebuie găsit un echilibru pentru ca viaţa să meargă în continuare şi în acelaşi timp să ne protejăm pentru că în spitale, repet, situaţia este critică”, a spus ministrul Sănătății.

Pe de altă parte, acesta a fost surprins de către jurnaliști pe holurile din Parlament nepurtând mască de protecție. Cum a motivat acesta gestul său?

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate, a notat Vlad Voiculescu pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI