Vlad Voiculescu, reacție după ce a fost prins fără mască în Parlament. De ce și-a dat-o jos, de fapt

Vlad Voiculescu, reacție după ce a fost prins fără mască în Parlament. De ce și-a dat-o jos, de fapt
Vlad Voiculescu, reacție după ce a fost prins fără mască în Parlament

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății a spus azi că participa la o conferință video și și-a dat jos masca de protecție pentru intervenție, un moment în care acesta a fost filmat sau fotografiat de către jurnaliști, menționând că ”fără îndoială” a greșit și că regulile trebuie în continuare respectate.

Vlad Voiculescu, reacție după ce a fost prins fără mască în Parlament

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate, a notat Vlad Voiculescu pe Facebook.

Menționăm că Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat azi fără mască de protecţie Covid-19, pe holurile Parlamentului. De altfel, fostul consilier onorific al lui Vlad Voiculescu, medicul Răzvan Cherecheş, s-a declarat profund şocat că acesta nu poartă mască în plin val trei al pandemiei şi în situația în care secţiile de terapie intensivă sunt aglomerate.

„Sunt profund şocat! Este inadmisibil ca ministrul sănătăţii să dea un astfel de exemplu în plin val 3, cu secţiile de terapie intensivă aglomerate, cu restricţii majore (unele exagerate – vezi ora 18:00 pentru supermarketuri)! Nu am cuvinte”, a notat și Cherecheş.

Ce spun recomandările Ministerului Sănătății

Amintim că ministrul a fost fotografiat de jurnalişti în timp ce discută cu un alt bărbat, dar spre deosebire de ministru, acesta purta mască. Mai mult decât atât, cei doi vorbeau de la o distanţă mai mică de doi metri. De altfel, reglementările impuse de pandemie impun portul măştii de protecțiile în toate spaţiile publice, atât în interior, cât și în aer liber. De menționat este că abaterea de la regulă este taxată cu o amendă între 500 şi 2500 de lei.

Conform unor recomandări ale Ministerului Sănătății privind conduita socială responsabilă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus (COVID-19), ”pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI