Vlad Voiculescu, fără mască în Parlament. Imagini virale după ce a râs cu Raed Arafat la conferință VIDEO

Vlad Voiculescu, fără mască în Parlament. Imagini virale după ce a râs cu Raed Arafat la conferință VIDEO
Vlad Voiculescu, fără mască de protecție pe holurile Parlamentului

Ministrul Sănătății a fost surprins fără mască de protecție pe holurile Parlamentului. Imaginile video cu oficialul după ce a râs cu Raed Arafat la conferință au devenit virale.

Vlad Voiculescu, surprins fără mască de protecție pe holurile Parlamentului

Ministrul Sănătății a fost fotografiat azi, 29 martie, fără mască de protecție pe holurile Parlamentului. Jurnaliștii de la știrileprotv.ro l-au surprins în timp ce a stat aproximativ 20 de minute fără mască, timp în care a vorbit la telefon, ulterior și-a salutat doi dintre colegi.

Acesta nu și-a pus protecția nici în momentul în care de el s-a apropiat o altă persoană, ci după câteva secunde bune. Momentele surprinzătoare cu oficialul încălcând regula de aur a zilelor noastre au fost încheiate după ce a fost invitat într-un din birourile parlamentare de către unul din colegii de la USR-PLUS.

Ce arată legea?

Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile din interior (spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă, etc. ) în România din data de 15 mai, moment în care starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Recomandările Ministerului Sănătății privind conduita socială responsabilă în contextul pandemic sunt astfel:

”pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.”

  • Ce spunea ministrul Sănătății în urmă cu câteva zile?

„Nicio măsură nu poate fi exclusă atât timp cât e vorba de sănătatea oamenilor, dar nu este vorba de carantinare în zilele următoare. Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm la Ministerul Sănătății cu experți de la INSP, măsuri care vor fi anunțate azi și care ar putea să însemne inclusiv restricții suplimentare.”

Conform articolului 65, litera h, din cadrul Legii cu nr. 55/200, ”nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2.500 de lei.”

Vlad Voiculescu, gafă în timpul unei conferințe de presă: a râs alături de Raed Arafat

Situația greu de crezut pentru mulți dintre români a avut loc în cursul serii de joi, 25 martie, când ministrul Sănătății a izbucnit în râs în momentul în care a anunțat noile restricții. Totul s-a întâmplat în cadrul șefinței guvernamentale de la Palatul Victoriei la care au participat Florin Cîțu, Lucian Bode și Raed Arafat. Râsetele celor doi oficiali au reușit să-i uluiască pe cei prezenți în sală.

„Cred că toată lumea este obosită, aș începe cu medicii și personalul sistemului sanitar. De asemenea, profesorii, elevii, proprietarii de restaurante, toată lumea care este afectată de această pandemie și fie că este afectată de boală sau de celelalte lucruri, precum măsurile pe care guvernul este obligat să le ia. OK, eu o să prezint modul de calcul al incidenței, după care… (râde) vă invit să adresați întrebări (continuă să râdă) către domnul doctor Arafat.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI