Vitaminele care previn complicațiile cauzate de covid-19. Doctorul Virgil Musta le recomandă

Vitaminele care previn complicațiile cauzate de covid-19. Doctorul Virgil Musta le recomandă
Vitaminele care previn complicațiile cauzate de covid-19. Doctorul Virgil Musta le recomandă

„Tratamentul pentru COVID-19 este mai dur decât chimioterapia”, este mărturia unui medic oncolog care s-a îmbolnăvit de coronavirus. Lista medicamentelor cu care sunt tratați românii diagnosticați cu noul virus este lungă. Unii răspund, de exemplu, la tratamentul pentru HIV. Pentru a preveni, însă, complicațiile cauzate de această boală, doctorul Virgil Musta recomandă câteva vitamine, importante oricum în sezonul rece.

Recomandarea doctorului Virgil Musta: vitaminele care previn complicațiile cauzate de COVID-19

În condițiile în care noul coronavirus afectează întreaga planetă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a început un studiu clinic global pentru a găsi un tratament eficient. Participă o mulțime de țări, inclusiv România. Până în prezent, Uniunea Europeană a aprobat un singur tratament pentru vindecarea bolii, dar sunt și alte medicamente care, spun doctorii, dau rezultate.

Vitaminele care previn complicațiile cauzate de covid-19. Doctorul Virgil Musta le recomandă
Vitaminele recomandate de medicul Virgil Musta în prevenirea complicațiilor cauzate de noul coronavirus 

Medicii din întreaga lume caută în continuare cele mai bune scheme pentru tratarea infecțiilor cu virusul COVID-19. Pentru prevenirea complicațiilor, doctorul Virgil Musta vine cu unele recomandări. Specialistul susține că un mix de trei vitamine ne poate veni în ajutor. Este vorba de vitaminele C, D și zinc, în cazul persoanelor care se tratează acasă. În unitățile medicale, pentru formele severe, cel mai utilizat tratament este Remdesivir, furnizat de OMS, însă stocurile încep să se împuțineze, de unde și îngrijorarea medicilor.

De ce vitamine avem nevoie în sezonul virozelor

Una dintre cele mai importante vitamine pentru imunitate este vitamina C. Lipsa acesteia din corp conduce către vulnerabilitate în fața infecțiilor și a bolilor cronice. Potrivit specialiștilor, alte produse care stimulează imunitatea sunt cele apicole, precum mierea de albine și polenul.

Alimentele pentru o imunitate de fier: ou, pește oceanic gras, nuci, fructe și legume. De asemenea, sunt o mulțime de plante cu efect imunostimulator: echinaceea, ghimbirul sau scorțișoara. Dar imunitatea crește pe cale naturală. Nu există o formulă magică prin care nu se mai poate face o infecție respiratorie sau digestivă, subliniază medicii. Cât despre ceaiuri, aceste licori nu sunt la fel de bine reglementate, iar piața plantelor medicinale nu este extrem de bine reglată în lume.

Plantele medicinale pot conține pesticide și nu întotdeauna știm sursa lor. Important este să bem apă și să avem un regim alimentar care să conțină legume, fructe, cereale, carne, iar mișcarea ar completa perfect tabloul. De asemenea, și odihna este un punct important ce trebuie atins.