O vitamină pe care o iei dintr-un aliment pe care unii îl adoră e foarte importantă. Despre ce e vorba și cum ai putea să o introduci în meniul tău? Beneficiile sunt imense, mai ales că ajută în vindecarea ulcerului și protejează plămânii.
Vitamina U e un termen cunoscut de la începutul anilor ’50 pentru identificarea unui compus regăsit în sucul de varză, iar contrar denumirii nu este o vitamină propriu-zisă, ci mai degrabă un derivat al aminoacidului metionină.
Aceasta are multiple beneficii pentru organismul tău pentru că protejează organele, reduce colesterolul și stimulează procesul de vindecare al rănilor și al ulcerului de stomac.
Deși nu mulți știu, ea se regăsește în mod natural și sub formă de suplimente alimentare. Mai exact, cruciferele precum varza, broccoli, varza de Bruxelles sau salatele Kale au cel mai ridicat nivel de vitamina U. Aproximativ un litru de suc de varză a ajutat ulcerul intestinal să se vindece de 4-5 ori mai repede decât terapia anti-ulcer standard.
Ai putea foarte simplu să introduci aceste alimente în mesele tale, mai cu seamă că e foarte simplu să faci un suc din mai multe fructe și legume la care să adaugi câteva buchete de broccoli sau foi de vazră. Desigur, e ușor să le pui în preparate la felul 1 sau felul 2.
Poate vindeca ulcerul de stomac
Protejează plămânii, ficatul și rinichii
Stimulează procesul de vindecare al lexiunilor cutanate