22 sept. 2022 | 19:40

Visarion Alexa a recunoscut agresiunea sexuală. Ce se întâmplă acum cu preotul

News
Visarion Alexa a recunoscut agresiunea sexuală. Ce se întâmplă acum cu preotul
„Arhiepiscopia Bucureştilor va comunica sancţiunile pe linie bisericească”

Visarion Alexa a recunoscut agresiunea sexuală! De câteva zile toată privirile sunt ațintite asupra cazului Visarion Alexa, preotul acuzat de abuzuri sexuale. Pe 17 septembrie acesta era reținut de poliție, în urma reclamațiilor depuse de una din victime. Conform procedurilor, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Dacă până acum preotul nu a recunoscut acuzațiile, astăzi aflăm că Visarion Alexa a recunoscut agresiunea sexuală, conform purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, Visarion Alexa a recunoscut agresiunea sexuală

Visarion Alexa a devenit, din păcate, din cel mai urmărit preot pe rețelele de socializare un acuzat de abuz sexual. În primă instață, preotul nu recunoștea acuzațiile ce i se aduc. Astăzi, se pare că lucrurile au luat un alt traseu. Într-un comunicat emis astăzi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, anunță că acesta și-a recunoscut vinovăția:

„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice. A refuzat să ofere însă detalii amănunţite. A invocat faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii”, a declarat Bănescu, într-un comunicat de presă, preluat de Agerpress.

Ca urmare a declarației date de Visarion Alexa, mai spune Vasile Bănescu, Arhiepiscopia a luat și deciziile care se impun în aceste circumstanțe, după cum urmează:

  • suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârşirea celor sfinte, adică interdicţia de a oficia orice serviciu religios);
  • retragerea funcţiei de paroh;
  • obligaţia de a informa constant, cu celeritate şi sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluţia cercetărilor judiciare cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Vezi și: Dialogul dintre părintele Visarion Alexa şi enoriaşa care îl acuză de agresiune, făcut public. Ce i-a putut spune preotul femeii e scandalos

„Arhiepiscopia Bucureştilor va comunica sancţiunile pe linie bisericească”

În același comunicat se mai precizează că se așteaptă decizia instanție în cazul acuzațiilor aduse preotului. Până la acel moment, Arhiepiscopia nu va lua nici o decizie în ceea ce-l privește pe Visarion Alexa. Purtătorul de cuvânt mai spune că decizia urmează să fie dată ulterior:

„Odată cu pronunţarea sentinţei judecătoreşti de la sfârşitul perioadei de control judiciar, ţinând cont riguros de motivaţia sentinţei şi de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureştilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancţiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancţiuni direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar.”, a adăugat Bănescu, conform Agerpress.

În scandalul în care este implicat fostul paroh, se pare că a mai apărut o nouă acuzație. Cea de a doua femeie care îl acuză decalara sub anonimat că „Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa.”

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei lui
Unica.ro
Revenire de senzație în TV. Dan Diaconescu reînvie OTV-ul
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro