Virgil Popescu, sfat pentru românii care vor să combată frigul din casă. Așa procedează el zi de zi, lună de lună

Virgil Popescu, sfat pentru românii care vor să combată frigul din casă. Așa procedează el zi de zi, lună de lună
Virgil Popescu ii invata pe romani cum sa faca economie de energie

Virgil Popescu, ministrul Energiei, are un sfat pentru românii care vor să combată frigul din casă. Șeful de la Energie a spus că așa procedează el zi de zi, lună de lună. Și Elena Ceaușescu a avut la timpul ei un astfel de sfat pentru români, însă ea a sfârșit-o rău.

De ce nu poartă Virgil Popescu pantaloni scurți. „Pe la 22-23 de grade mă simt bine”

Uniunea Europeană recomandă economie de energie la orele de vârf, iar ministrul Energiei din România, Virgil Popescu, a venit cu o soluţie originală care aminteşte de neagră perioadă a comunismului, când Elena Ceaușescu îi învăța pe români să mai arunce o pătură pe ei  împotriva frigului din case.

Acum, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a îndemnat populaţia să schimbe becurile vechi cu becuri economice, să schimbe centrala şi să-şi să își monteze panouri fotovoltaice.

Ce poartă Virgil Popescu întodeauna în casă

Criticat pentru faptul că toate aceste investiţii sunt extrem de costisitoare pentru români, ministrul Virigil Popescu a venit cu soluţia comunistă a „păturii în plus”.

Astfel, Virgil Popescu i-a îndemnat pe români să procedeze cum face și el. „Port blugi în casă, indiferent de anotimp”, a spus Virgil Popescu. Acesta a mai adăugat: „nu am purtat niciodată pantaloni scurţi. Nu stau la 20 de grade, pe la 22-23 de grade mă simt bine, trebuie să recunosc. Nici mai sus, dar nici la 19 grade”.

Câți români sunt dispuși să facă economie de energie

Conform unui studiu, 1 din 4 români vor să economisească energie electrică, căldură şi gaz, încercând să facă faţă frigului cu haine groase.

Din cauza panicii că s-ar putea ajunge la raţionalizare sau că factura de căldura va creşte, românii au început să ia deja măsuri. Astfel, marile lanţuri de magazine online au început să facă vânzări profitabile cu pături groase, geci, pantaloni şi puloverele de iarnă, dar şi de lemne, topoare sau calorifere electrice.

Florin Cîțu, rupt și el de realitate

Declaraţia ministrului Energiei ar putea fi însă la fel de deranjantă ca cea a fostului prim-ministru liberal, Florin Cîţu, când în august 2021 a fost întrebat cât costă o franzelă, iar acesta a spus: „Nu mănânc pâine”. Chiar dacă pare să fie un îndemn sănătos, fiincă pâinea conţine carbohidraţi, declaraţia de atunci a lui Florin Câțu a atras un val de critici şi reacţii negative.

De asemenea, opozanţii ar asocia declaraţiile liberalilor cu cea a ultimei regine a Franţei, Maria Antoaneta. Când a fost întrebată ce ar putea să facă în privinţa francezilor înfometaţi, ea ar fi spus „dacă nu au pâine, să mănânce cozonac”. Deşi expresia i-a fost atribuită, în realitate regina nu a rostit-o niciodată.