Franța rupe tăcerea despre planul de răzbunare împotriva Rusiei. Sancțiunile dure pregătite pentru Vladimir Putin

Franța rupe tăcerea despre planul de răzbunare împotriva Rusiei. Sancțiunile dure pregătite pentru Vladimir Putin
Vladimir Putin și Emmanuel Macron

Evoluția războiului pe teren devine tot mai incertă, iar statele occidentale susțin în continuare pedepsirea Rusiei și susținerea Ucrainei. După cucerirea orașului strategic Lyman, Ucraina a obâinut o mare victorie, fapt ce a intrigat extrem de tare conducerea Rusiei, oferind o perspectivă imprevizibilă asupra Occidentului. În urmă cu puțin timp, premierul Franței a transmis ce plan de răzbunare are țara condusă de Emmanuel Macron împotriva Rusiei.

„Vrem să facem costul războiului insuportabil pentru Rusia”

Apar informații noi privind războiul din Ucraina după bifarea unor etape importante obținute în ultimele ore, precum eliberarea directorului uzinei de la Zaporojie după ce fusese arestat de ruși. De asemenea, recent, oficialii ruși au precizat recen în ce situație ar folosi armele nucleare, în timp ce liderul cecen, Ramzan Kadîrov a transmis că va trimite copii să lupte în războiul din Ucraina.

În cursul zilei de luni, premierul Franței, Elisabeth Borne, a ținut un discurs în timpul unei dezbateri pe tema invaziei militare ruse în Ucraina organizată de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului francez, în care a dezvăluit planul Franței privind sancționarea Rusiei pentru războiul desfășurat în Ucraina.

Aceasta a menționat că Franța dorește să facă costul războiului insuportabil pentru Rusia, tocmai pentru a îngheța economia Rusiei, oprind astfel finanțarea ofensivei militare.

„Obiectivul nostru este acelaşi ca la început: să facem costul războiului insuportabil pentru Rusia, să lovim dur economia rusă, pentru a împiedica finanţarea ofensivei militare. Rusia a lansat acest război şi ne forţează să reacţionăm”, a afirmat premierul Franţei, potrivit cotidianului Le Figaro.

 

Discuțiile dintre Zelenski și Emmanuel Macron

Premierul Franței a reamintit că atât țara sa, cât și statele aliate nu se vor opri din implementarea sancțiunilor, până când, Vladimir Putin va continua să lupte pe front.

„Sancţiunile vor continua atât timp cât Putin se va aventura în spirala conflictului şi a confruntării. Abandonarea sancţiunilor ar însemna abandonarea Ucrainei, ar însemna să renunţăm la valorile noastre, ar fi cedarea în faţa Rusiei. Franţa, patriotismul nu înseamnă abandon”, a subliniat Elisabeth Borne.

În urmă cu puțin timp, președintele francez și omologul său ucrainena au purtat o discuție telefonică legată de evoluția războiului din Ucraina, Emmanuel Macron criticând dur anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia.

În timpul discuțiilor dintre cei doi, președintele francez și-a exprimat sprijinul total în vederea susținerii Ucrainei pentru a-și recupera suveranitatea și integritatea teritorială. De asemena, Macron a insistat pe obținerea suveranității Ucrainei asupra centralei de la Zaporojie, susținând că este nevoie de eforturi constante pentru a asigura retragerea rușilor din zonă.