Vioricăi Dăncilă i s-a cerut demisia, în Gorj. Ce decizie a luat premierul

Vioricăi Dăncilă i s-a cerut demisia, în Gorj. Ce decizie a luat premierul
Sursa foto: gorjeanul.ro

Viorica Dăncilă a fost prezentă, duminică, în localitatea Novaci din județul Gorj. Și, așa cum se întâmplă la mai toate vizitele în teritoriu, în preajma susținătorilor săi și-au făcut loc și contestatarii.

Viorica Dăncilă a mers, duminică, într-o vizită în Novaci, județul Gorj. Autoritățile locale s-au mobilizat ca la carte, au spălat și străzile în așteptarea premierului, dar baia de mulțime nu a ieșit așa cum și-ar fi dorit șefa Guvernului.

Viorica Dăncilă a fost așteptată și de susținători, dar și de contestatari. Unul dintre bărbații prezenți i-a strigat „Demisia!”, iar mesajul său a fost preluat repede și de alte persoane din jur. Alții au scandat „Hoților!”și „Rușine!”

Dăncilă a fost prezentă la Festivalul Păstoresc „Urcatul Oilor la Munte”.

Ce a făcut premierul după ce i s-a cerut demisia

Câteva persoane i-au cerut premierului să-și dea demisia din funcția de premier, iar printre pancartele afișate s-a numărat una pe care era scris mesajul „Mi-e ruşine cu Dăncilă!”. Susținătorii au aplaudat zgomotos, pentru a acoperi huiduielile la adresa premierului, care a plecat spre mașină cu ajutorul jandarmilor și al celor de la SPP.

Din cauza fluierăturilor, Viorica Dăncilă nu a mai urcat pe scenă pentru a ține discursul pregătit. S-a îndreptat către mașină, pentru a părăsi locul evenimentului, și a plecat  apoi, cu elicopterul, spre o altă localitate, Polovragi.

Acolo a fost primită cu pâine și sare de autorități, dar a avut emoții la aterizare. Elicopterul cu care s-a deplasat premierul nu a putut ateriza, inițial, pe stadionul din localitate din cauza unui meci de fotbal. După ce partida s-a încheiat, pe teren și-au făcut apariția mai multe vaci, iar elicopterul a fost nevoit să mai facă alte câteva rotații în aer, înainte de a ateriza.

În timp ce Viorica Dăncilă se afla în județul Gorj, în Târgoviște era organizat un miting PSD, care a blocat complet orașul. Șoferii nu aveau voie să intre sau să iasă din oraș decât dacă știau o parolă.