Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis la Cotroceni. Ce l-a întrebat pe șeful statului

Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis la Cotroceni. Ce l-a întrebat pe șeful statului
Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis la Cotroceni

Viorica Dăncilă l-a sunat pe președintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Premierul îl presează pe liderul statului pentru a lua o decizie cât mai repede.

Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis la Cotroceni pentru a-l presa să ia o decizie

Viorica Dăncilă l-a sunat pe Iohannis la Cotroceni ca să discute despre propunerile pentru ministerele de Externe și Interne, dar și pentru un post de vicepremier. Premierul îl presează pe președinte în speranța că va afla dacă este de acord ori ba cu propunerile PSD. În urma discuției telefonice, situația a rămas în aer, căci Iohannis i-a spus că s-a uitat peste propunerile partidului de la guvernare și că o va suna când va lua o decizie.

Reamintim că nominalizările au ajuns luni, 15 iulie, la Cotroceni, iar Klaus Iohannis are la dispoziție zece zile pentru a răspunde. Cât despre propunerile PSD, acestea poartă numele de Ramona Mănescu(Externe) Nicolae Moga( Interne) și Mihai Fifor (funcția de vicepremier pe Parteneriate Strategice). „Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Constanța, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Meleșcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcția pe Parteneriate Strategice”, a informat Dăncilă.

Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis la Cotroceni. Ce l-a întrebat pe șeful statului
Propunerile PSD
  • Mihai Fifor, propunere vicepremier pe Parteneriate Strategice, a fost ministru al Apărării și după congresul din aveastă vară și secretar general al PSD.
  • Nicolae Moga, nominalizarea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008 – 2012, 2012 – 2016 și 2016 – 2020. Moga a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent, în a doua legislatură.
  • Ramona Mănescu, politician care s-a alăturat ALDE în 2017. Înainte, Mănescu a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în timpul guvernului Ponta. Propunerea pentru Externe, europarlamentar din 2009, a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI