Bugetarul din România care primește de zece ori salariul lui Iohannis. Ce face pentru banii ăștia

Autor: Alexandra Chivu - 09:51, 16 iul. 2019
Bugetarul din România care primește de zece ori salariul lui Iohannis

Dacă România ar avea un serial, fiecare episod ar avea o coloană sonoră pe care se aude constant cuvântul ”halucinație”, căci s-a ajuns la situații frapante. Salariile unor bugetari depășesc unele calcule, ba chiar depășesc și salariul președintelui Klaus Iohannis.

Bugetarul din România care primește de 10 ori salariul lui Klaus Iohannis

Conform jurnaliștilor de la ziarulfinanciar.ro, există un bugetar care încasează un salariu cu 10 ori mai mare decât cel al liderului de stat. Este vorba despre Ovidiu Badea, director general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”. Pentru 2019, oficialul încasează, pentru funcția pe care o ocupă, suma de 1,94 milioane de lei, conform Ordinului nr. 337 din 23 mai 2019.

Bugetarul din România care primește de zece ori salariul lui Iohannis. Ce face pentru banii ăștia
Documentul oficial care demonstrează suma pe care o încasează Badea pe lună

E cert că astfel de ”dereglări” ale sistemului din țară dezorientează populația și distrug armonia, puțină și aceasta. De altfel, Ovidiu Badea nu numai că încasează de 10 ori salariul președintelui României, ci primește și mai mult decât Donald Trump. În timp ce președintele SUA câștigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,62 milioane de lei, Badea câștigă 1,94 milioane de lei. Totodată, conform documentului oficial, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură câștigă se aproximativ șase ori mai mult decât toți membri consiliului de administrație.

Un alt bugetar bogat care i se alătură lui Badea este Narcis Neaga, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR). Oficialul ocupă această funcție din 7 mai 2018, a fost consilier personal al ministrului Transporturilor, și a făcut ”greșeala” să-și publice veniturile integrale pe care le-a realizat anul trecut, de unde și multele articole apărute în presă imediat după. În declarația din 12 iunie 2019, Neaga și-a ascuns salariul pe care îl primește de când e șef la CNAIR și veniturile obținute din calitatea de membru al Consiliului de Administrație din CNAIR.

Totodată, și-a acoperit și semnătura de pe declarația de avere, dar a lăsat, totuși, câteva sume la vedere. Nevasta încasează din pensie 13.799 lei/an, iar venitul lui în calitate de consilier al ministrului Transporturilor este de 16.191 lei/an. Pentru funcția de membru în Consiliu de Administrației al Companiei Naționale Aeroporturi București primește 40.575 lei/an, la care se adaugă și 19.200 de lei din închirierea unui apartament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI