Viorica Dăncilă, despre demisia de la șefia PSD. În ce condiții va renunța la această funcție

Viorica Dăncilă, despre demisia de la șefia PSD. În ce condiții va renunța la această funcție

Premierul demis a oferit detalii despre momentul în care va părăsi partidul și, respectiv, colegii social democrați. Înscrisă pentru cursa de la Cotroceni, Viorica Dăncilă are planuri mari de viitor, deși gurile rele spun că va șoma, odată cu încheierea prezidențialelor, de pe 10 noiembrie 2019. Aleasa formațiunii social-democrate a făcut câteva afirmații, miercuri, în legătură cu demisia de la șefia PSD.

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a declarat cu puțin timp în urmă că nu are absolut niciun motiv pentru care ar face un asemenea pas, de a renunța la șefia partidului social-democrat. Fostul premier a admis, însă, că există o singură posibilitate prin care ar renunța la un asemenea rol. Viorica Dăncilă a asigurat pe toată lumea că își va da demisia de la cârma PSD, doar în cazul în care ar câștiga alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă, despre demisia de la șefia PSD

Viorica Dăncilă, despre demisia de la șefia PSD. În ce condiții va renunța la această funcție

Singura condiție care ar putea să o facă pe Viorica Dăncilă să renunțe la șefia partidului său este doar dacă ar triumfa, în cursa pentru preșidenția României, potrivit Agerpres. Aceasta a fost întrebată de către membrii presei cât timp va mai fi președintele PSD, iar răspunsul primit a fost în mod cert unul cât se poate de surprinzător.

„Atât timp cât voi fi susţinută de membrii PSD, de cei 500.000 de membri, atât timp cât nu vom organiza un congres la care alegerile sunt libere, atât timp cât voi merge pe o pantă ascendentă pentru acest partid”, susține fostul premier Viorica Dăncilă.

Ce crede Viorica Dăncilă despre șefia PSD?

„Am luat partidul de la 22%, a scăzut apoi la 17 % – după ce se pierd alegerile este normal acest lucru. În momentul în care voi duce acest partid la un nivel care să reflecte puterea acestui partid, sunt convinsă că nu vor fi voci care să vrea să schimbe un preşedinte pentru a înlocui o persoană cu alta, pentru că nu ăsta e scopul PSD. Scopul PSD este sa câştige alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. (…) Poate mai sunt unii care vor să preia puterea, chiar dacă partidul are 10%, pentru a fi preşedinţii acestui partid. Ţinta noastră este sa câştigăm alegerile prezidenţiale şi avem toate şansele. (…) De ce să-mi dau demisia? Pentru că duc partidul în turul doi şi vom câştiga alegerile prezidenţiale? Da, există o posibilitate în care trebuie să-mi dau demisia, câştig alegerile prezidenţiale, şi nu mai pot fi preşedintele partidului”, mai susține Viorica Dăncilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI