Violeta Alexandru, mesaj după ordonanța militară nr. 8. Anunț pentru toți românii

Ce se întîmplă cu pensiile și ajutoarele sociale, în această perioadă

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că persoanele vulnerabile vor primi pachete cu produse de igienă necesară în această perioadă. Reprezentantul guvernului a mai vorbit și despre pensii și ajutorul social pe care îl primesc mulți români, în această perioadă. În plus, ministrul Muncii a spus că își menține declarațiile privind dublarea alocațiilor, deoarece, spune ea, vrea să respecte legea în vigoare, însă recunoaște că nu are acces la buget.

Ce se întâmplă cu pensiile și ajutoarele sociale, în această perioadă

Ministrul Muncii a spus că urmărește personal ca plățile pentru serviciile de protecție socială să fie plătite la timp sau chiar mai devreme, pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile. Și plata pensiilor se va face mai devreme, potrivit ministrului.

”Am gândit o ordonanță și a trecut prin Guvern, este Ordonanța nr 8, astfel încât să se poată deconta cheltuielile pentru cei care îngrijesc persoane cu dizabilități. Sunt necesare resurse pentru ca toți cei care desfășoară activități în asistența socială să poată fi răsplătiți.

Persoanele vulnerabile pot primi pachete cu produse de igienă necesară în această perioadă, care urmează să fie decontate administrației locale din fonduri europene. 

Am solicitat măsuri pentru siguranța vârstiniclor din centre, deoarece închiderea acestora nu este soluția optimă. În acest sens, am sprijinit autoritățile locale în eforturile lor de a obține materiale de protecție pentru angajații din centrele rezidențiale pentru bătrâni. 

Ce se întîmplă cu pensiile și ajutoarele sociale, în această perioadă
Ce se întîmplă cu pensiile și ajutoarele sociale, în această perioadă

Câte cazuri de infectare sunt în căminele de bătrâni

Am cerut ca direcții DSP să acorde o atenție mai mare acestor servicii oferite grupurilor vulnerabile. Fac apel DSP să acorde o mai mare atenție celor care oferă servicii sociale. Rolul meu este să urmăresc ca plata pentru serviciile sociale să fie făcută la timp, ba chiar mai devreme. 

La fel și cu pensiile. Sper ca în cursul zilei de azi să pot îi pot anunța pe cei care primesc pensiile pe card că aceștia le vor primi mai devreme”, a spus ministrul Muncii.

Totodată, a fost dată și o statistică cu numărul vârstnicilor și copiilor cu handicap bolnavi de coronavirus. Astfe, am aflat faptul că în centrele pentru persoane cu dizabilități au fost 2 cazuri de infecții cu coronavirus, dar a fost înregistrat și un deces. În prezent, sunt în autoizolare 47 de copii cu dizabilități, iar doi copii aflați în plasament la două familii din Teleorman sunt în autoizolare, după ce părinții lor au fost depistate cu coronavirus.

În căminele de bătrâni aflate în subordinea statului a fost depistat un caz de infectare, iar alte două cazuri se află în autoizolare. Altfel stă treaba în căminele particulare, unde au fost înregistrate 3 decese, 27 de persoane infectate și  146 de persoane sunt aflate în izolare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI