Violențe fără precedent la greva STB. Ce au pățit șoferii care au ieșit pe traseu

Violențe fără precedent la greva STB. Ce au pățit șoferii care au ieșit pe traseu
Violențe fără precedent la greva STB.

Au fost violențe fără precedent la greva de la STB, deși Tribunalul București a decis vineri că protestul este ilegal. Chiar și așa, s-a intrat azi în a treia zi de proteste, dar și într-o fază a violențelor. Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criț, a anunțat că în dimineața zilei de sâmbătă au ieșit pe traseu numai câteva autobuze și tramvaie. Dar ce au pățit șoferii care au „îndrăznit” să iasă pe traseu, azi.

Violențe fără precedent la greva STB

Decizia unor șoferi și vatmani de la STB de a ieși azi pe traseu ar fi fost „sancționată”, se pare, de către alți angajați ai STB, care au început să întocmească liste ale rușinii, lipind anunțuri în vestiare sau scriindu-le numele celor care au „trădat” greva cu creta pe tablă. Ei sunt numiți ”trădători” în anunțuri. Totuși, asta nu e tot. Pe internet circulă și imagini cu un autobuz vandalizat, geamurile ușilor de acces fiind sparte.

Nu este clar dacă cel care a spart geamurile autobuzului face parte dintre greviști sau este vreun călător nemulțumit după atâtea zile de blocaj. De asemenea, pe grupurile de Facebook, ale angajaților STB exprimările împotriva celor care au decis să renunțe la protest sunt violente. Liderii sindicali susțin că nu dețin informații despre violențe sau despre liste ale rușinii, iar despre geamul spart, ei sunt de părere că acesta ar fi așa de pe traseu și că cetățenii ar fi făcut asta, anunță jurnalistul Vitalie Cojocari pe Facebook.

De menționat este că  azi, la ora 10:00, pe traseu erau 18 vehicule, potrivit jurnalistului.
– 2 vagoane Depoul Dudesti: 401; 415 linia 1
– 9 vagoane Depoul Colentina: 4 vagoane Linia 21 -056; 016; 027, 112; 1 vagon linia 14-123; 1 vagon linia 16-167; -3 vagoane linia 36 – 104,188,132
– 2 autobuze Autobaza Giurgiului: Linia 104-1 autobuz – 6626; Linia 610-6510
– 1 autobuz Autobaza Floreasca: Linia 442 – autobuz 6273
– 2 autobuze Autobaza Obregia: Linia 465 – autobuz 4628; Linia 241 – autobuz 6329
– 2 autobuze Autobaza Titan: Linia 408-autobuz 4977; Linia 472 autobuz 4851.

Ședință de urgență a conducerii STB

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti a anunțat că de la ora 13:00 are loc şedinţă pentru a estima pagubele provocate de greva angajaţilor.

„Să vedem ce se întâmplă. La ora 13.00 avem o şedinţă, la sediu. O să estimăm tot ceea ce înseamnă pierderi, ce identificăm în momentul de faţă, pentru că or să apară şi după 2 luni. E o şedinţă a conducerii”, spunea Adrian Criţ, directorul STB.

El a mai spus că, până în momentul de față, singura revendicare a sindicaliştilor, ar fi demiterea sa.

„Ne-am întâlnit cu aseară la Primăria Capitalei. Sincer, e complicat să discuţi cu aceste persoane, în condiţiile în care ei manipulează în continuare şi nu mai vor nimic pentru angajaţi, ei vor doar demiterea mea, fără nimic altceva. Nu mai vor, doar demiterea mea, pentru că sunt conştienţi de faptul că au greşit şi urmează să se aplice ceea ce e în contractul colectiv de muncă, în regulamentul intern. Nu poţi să privezi bucureşteanul de transportul public”, a mai spus directorul general STB.

Urmează a se afla, în continuare, ce decizii se vor lua după ședința care azi se desfășoară de la ora 13:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI