Vin ploile în România. Alertă meteo pentru weekend, ce ne așteaptă

Vin ploile în România. Alertă meteo pentru weekend, ce ne așteaptă
Avertizare meteo ANM: Cod Galben de descărcări electrice în două județe

Avertizare meteo ANM și Cod Galben. Dacă v-ați făcut planuri de weekend, recomandarea noastră și ANM este să nu vă uitați umbrela. Din păcate, suntem deja în luna cu cele mai multe perioade de instabilitate termică. Asta se va vedea și în următoarele zile, având în vedere prognoza meteo ANM de precipitații. În urmă cu aproape două ore au fost emise avertizări de Cod Galben pentru cel puțin două județe. ANM anunță în aceste zone frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, averse care vor cumula 15-20 l/mp.

Avertizare meteo ANM: Cod Galben de descărcări electrice în două județe

La ora la care scriem acest material este în vigoare o avertizare meteo ANM de Cod Galben pentru două județe, în sud-vestul țării. ANM a emis la ora 16:00 un Cod Galben pentru județele Caraș-Severin și Hunedoara.

Noua avertizare meteo ANM anunță frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, averse care vor cumula 15-20 l/mp. Codul este în vigoare pe parcursul acestei zile, până la ora 19:00.

Prognoza meteo ANM pentru weekend

Începând de mâine, majoritatea românilor se gândesc unde să-și petreacă weekend-ul. Pentru unii va fi vreme frumoasă cu valori termice ridicate, pentru alții, din păcate, vremea nu va ține cu ei.

De exemplu, începând de mâine, în Banat valorile termice vor atinge în medie 20 de grade. Minimele termice vor fi de 10-11 grade, în jurul datei de 7 mai, adică sâmbătă.

Progonza meteo ANM preconizează pentru Crișana valori termice în creștere ușoară până spre 23-24 de grade, apoi va scădea treptat, iar în data de 8 mai va ajunge să se situeze în jurul a 18 grade. Pentru weekend prognoza meteo ANM nu anunță precipitații aici.

În Transilvania maximele termice vor fi în creștere până în jurul datei de 6 mai, când va atinge 20 de grade, apoi va începe să scadă, anunță prognoza meteo ANM pentru acest weekend. Minimele vor de 7 grade în intervalul 7 – 10 mai.

În nordul țării, prognoza meteo ANM spune că valorile termice vor fi mai ridicate. Astfel că, în Maramureș, în acest weekend, temperaturile vor ajunge la 19 și 21 de grade, iar minimele vor fi de 8-9 grade. Prognoza meteo spune că vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, izolate și cu caracter local.

Ploi în estul și sudul țării cu caracter de aversă

În Moldova valorile termice ajung în acest weekend la 19-20 de grade, iar minimele vor fi de 9-10 grade. Din păcate, prognoza meteo pentru Moldova, din punct de vedere al precipitațiilor, nu este una pozitivă. Va ploua aproape zilnic, izolat, apoi local și sub formă de aversă.

În Dobrogea precipitațiile își vor face simțită prezență pe parcursul acestui weekend. Din punct de vedere termic, prognoza meteo ANM anunță valori cuprinse între 17 și 19 grade, iar cea a minimelor va fi în creștere, de la 8 grade în prima dimineață, până în jurul a 11 grade.

Prognoza meteo ANM pentru Muntenia și Oltenia: Ploi aproape zilnic

Planurile de weekend pentru locuitorii din sudul țării vor fi date peste cap, din păcate. Atât în Muntenia, cât și în Oltenia, va ploua aproape zilnic în perioada următoare.

Prognoza meteo ANM, din punct de vedere termic, anunță valori cuprinse între 23-25 de grade în Muntenia, respectiv 19-23 de grade în Oltenia.

În zona de munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, în general, media maximelor termice va avea variații între 7 și 12 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade.

Vor fi averse zilnic, pe suprafețe mici, apoi pe arii relativ extinse.