Cum va fi vremea în weekend. Ne așteaptă ploi, averse și descărcări electrice

Cum va fi vremea în weekend. Ne așteaptă ploi, averse și descărcări electrice
Informații meteo: Cum va fi vremea în weekend. Ne așteaptă ploi și descărcări electrice

Se răcește în perioada următoare. În partea sudică, centrală și sud-estică a Europei vin ploi în aversă, cu descărcări electrice pe arii restrânse, iar în zonele de deal și de munte precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În rest, cerul va fi variabil. La noi, vin ploi însoțite de tunete și fulgere, iar la altitudini mari precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul o să agite atmosfera în masivele sudice și în estul țării. În prima dimineață a acestui weekend, și-a făcut apariție și bruma.

Informații despre cum va fi vremea în weekend: ploi, averse și descărcări electrice

Weekend-ul aduce temperaturi în scădere, iar ploile cuprind aproape toată țara. În zona montană înaltă va ninge, iar la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte. Vântul o să bată destul de tare în sud-vestul țării, iar pe crestele Carpaților Meridionali va sufla cu 80 km/h. Maximele pornesc de la 5 grade și nu trec de 14. În Capitală, din această noapte se schimbă vremea și vin ploi, cu tunete și fulgere.

Sâmbătă, 3 aprilie, atmosfera va fi închisă, iar în a doua parte a zilei va ploua. Maxima va fi de 12 grade Celsius. Duminică, 4 aprilie, avem o zi mohorâtă, cu mulți nori și ploi. Vom avea doar 8 grade Celsius. Luni, 5 aprilie, va fi rece pentru începutul lunii lui Pier. Pentru început, vântul o să fie insistent și, treptat, împrăștie norii. Temperatura maximă atinge doar 12 grade Celsius.

Vremea la munte 

La munte, vremea va fi rece sâmbătă. La peste 1.500 de metri altitudine va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul o să bată cu putere, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali, unde ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Vizibilitatea va scădea sub 100 de metri.

  • Sinaia – 6
  • Predeal – 4
  • Păltiniș – 4
  • Stâna de Vale – 6

Meteo duminică, 4 aprilie 

Săptămâna se încheie tot cu vreme mohorâtă. În jumătatea de sud a țării și pe restul teritoriului vor fi perioade în care va ploua. La altitudini mari o să ningă, iar în vestul și estul țării vântul o să fie mai nervos. Temperaturile maxime înregistrate nu trec de 12 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI