VIDEO Merkel, posibile probleme de sănătate: cum a ajuns să tremure necontrolat

VIDEO Merkel, posibile probleme de sănătate: cum a ajuns să tremure necontrolat

Dacă te uiți la clipul de mai jos, cancelarul Germaniei pare electrocutat pentru câteva minute. Angela Merkel are însă altă explicație pentru secvența îngrijorătoare.

Angela Merkel a trăit o viață foarte stresantă. Nimeni nu a spus vreodată că postul de cancelar este unul relaxant. În acelaști timp, unul dintre cei mai puternici oameni din Europa are datoria de a fi transparent în privința problemelor grave de sănătate. După episodul de ieri însă, explicația dată de oficialul german nu a convins foarte multe persoane.

Evenimentul din clipul de mai jos s-a petrecut marți, în timp ce îl primea într-o vizită oficială pe noul președinte al Ucrainei, Volomir Zelenski. Cum este obiceiul, la scurt timp după prima interacțiune a celor doi, au fost cântate imnurile celor două țări de către o orchestră. Imediat după ce s-au auzit primele acorduri, cancelarul german a început să tremure agresiv, pentru câteva minute. Zelenski pare impasibil la întregul episod. Când cei doi au trecut prin fața gărzii de onoare a forțelor armate germane, tremuratul s-a redus considerabil.

În mod previzibil, la scurt timp după episodul ce pare foarte grav, în cadrul unei conferințe de presă, Angela Merkel a primit mai multe întrebări pe marginea subiectului. „Aşa cum poate vedea toată lumea, mă simt bine din nou”, a adăugat cancelarul. Zelenski, care se afla lângă Merkel în timpul incidentului, a spus că ea era „pe deplin în siguranţă”.

Aparent, cancelarul și-a revenit dintr-un episod de deshidratare destul de gravă după ce a băut trei pahare cu apă. Merkel va împlini 65 de ani luna viitoare și, în trecut, a mai trecut prin episoade similare de tremurat care au fost imortalizate. De fiecare dată, a insistat pe faptul că ar fi vorba de deshidratare. În apărarea ei, Berlinul se confruntă de aproximativ o lună cu temperaturi foarte ridicate și un soare puternic, în cea mai mare parte a timpului. Marți, media a fost de 30 de grade Celsius.