Isteria a cuprins toate țările afectate de coronavirus! Din păcate, italienii sunt în panică, aflându-se într-o situație critică, declarându-se de azi carantina. Ce pățește o persoană infectată cu coronavirus care refuză controlul? Imaginile din China sunt de-a dreptul șocante.
Panica și isteria se instalează brusc și în Europa, mai ales în Italia. Numărul deceselor din cauza virusului care crește necontenit, iar oamenii sunt rugați să apeleze măcar la minimum de îngrijire. Totuși, situația alarmantă rămâne în China, unde la începutul lunii s-au anunțat deja 720 de victime, deși se vehiculează că numărul real ar fi ascuns. Una din zilele teribile de la aflarea bacteriei a fost aceea în care au murit 86 de oameni. În postarea de mai jos se poate vedea un exercițiu al autorităților în vederea controlului persoanelor care suferă sau nu de coronavirus.
Oamenii legii din China sunt puși deja de săptămâni bune în temă de virusul în cauză și de efectele sale sau de prevenirea altor cetățeni. Pentru ca cei deja infectați să nu intre în contact cu cei sănătoși sunt făcute controale drastice. Șoferii sunt controlați aspru de polițiști și de specialiștii care îi testează cu un aparat. În cazul în care conducătorul auto refuză testele și demersurile, acesta este oprit și ridicat de poliție, ulterior curățându-se spațiul în care acesta a stat, precum și oamenii legii care au luat contact cu el. Subliniem că în Italia și nu numai se prezintă o criză majoră. Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de creșterea constantă a numărului cazurilor. Azi, 23 februarie, au fost confirmate alte 1.200 de persoane infectate, în 26 de țări. Coreea de Sud a declarat alertă roșie.
Dalla Cina
Publicată de Gianna Cezar Pietro pe Duminică, 23 februarie 2020
Bacteria se răspândește prin picături, tuse sau trănut și contact personal neportejat cu o persoană infectată, adică prin atingere sau strângere de mână. Simptomele sunt de obicei respiratorii și includ: febră, tuse, dificultăți la respirație și alte simptome asemănătoare răcelii comune. La momentul actual nu este cunoscută proveniența sa, cât de ușor se răspândește sau cine este vulnerabil la infecție. Speculațiile arată că cei mai predispuși să contacteze virusul sunt persoanele vârstnice și cei care au imunitatea scăzută.
Sfaturi de Sănătate publică: