Victorie pentru Ucraina la finalul primei zile de război. Vecinii noștri au recucerit un punct important al țării

Victorie pentru Ucraina la finalul primei zile de război. Vecinii noștri au recucerit un punct important al țării
Victorie pentru Ucraina la finalul primei zile de razboi

Rusia a invadat Ucraina în dimineața zilei de joi, 24 februarie, decizie militară care i-a îngrijorat pe liderii lumii. Cu toate acestea, la finalul primei zile de război, ucrainenii au reușit o victorie impresionantă împotriva rușilor. Aceștia au reușit să preia controlul asupra unui punct important aproape de capitala Kiev. Despre ce este vorba.

Ucrainenii au preluat controlul asupra aenroportului Hostomel

Potrivit celor de la Reuters, un consilier al administrației prezidențiale din Ucraina susține că forțele militare ucrainiene ar fi reușit să recucerească aeroportul militar de la Hostomel.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne confirmă faptul că aeroportul din apropierea capitalei Kiev a fost recucerit de către militarii din Ucraina.

Autoritățile militare din Ucraina au declarat că, la orele 18.00 ale României, aproximativ 20 de elicoptere ruse și 8 aeronave MI-8 au adus trupe paramilitare pe Aeroportul Hostomel din regiunea Kiev, punct de control care s-a aflat sub controlul rușilor.

În cursul zilei de joi, 24 februarie, Au avut loc schimburi de focuri și atacuri aeriene cu avioane și elicoptere, în zona  moment în care armata rusă a ocupat cu forța aeroportul.

România, gest de solidaritate cu Ucraina

Oficialii României au luminat Palatul Victoria al Guvernului în culorile Ucrainei, pentru a le arăta vecinilor că suntem solidari cu ei, după ce statul rus a declanșat războiul în Ucraina, în dimineața zilei de joi, 24 februarie, când românii sărbătoreau Dragobetele.

„Solidari cu #Ucraina. Guvernul României este alături de poporul ucrainean şi condamnă cu vehemenţă agresiunea militară a Rusiei, care pune în pericol siguranţa şi viaţa oamenilor nevinovaţi.

În semn de solidaritate cu cetăţenii ucraineni, Palatul Victoria este iluminat în culorile drapelului Ucrainei.”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Executivului.

Totodată, primăria Brașovului precum și alte instituții importante din țară au iluminat sediile în culorile steagului ucrainean. De asemenea, oficialii din orașul Galaţi au anunțat că localitatea aflată la numai 20 de kilometri de graniţa de Ucraina este pregătit să primească refugiați.

Președintele american Joe Biden l-a desființat pe Vladimir Putin, amenințându-l că Statele Unite ale Americii vor lua o serie de măsuri drastice împotriva Rusiei, acuzându-l pe liderul de la Kremlin că ar fi încălcat principiile păcii globale, numindu-l un „paria pe scena internațională”.

Urmăriți Playtech.ro și pe