Victor Socaciu a murit. Informații șocante de ultimă oră

Victor Socaciu a murit. Informații șocante de ultimă oră
Celebrul artist s-a stins din viață la 68 de ani

Unul din cei mai populari muzicieni români, Victor Socaciu, s-a stins la vârsta de 68 de ani într-un spital din București. Artistului i se degradase starea de sănătate. Încă din luna septembrie a acestui an fusese sub observația medicilor.

Victor Socaciu, un reper în muzica românească

Încă din perioada tinereții, Victor Socaciu a reușit să dovedească că este un artist plin de talent și cu har. A fost compozitor, textier, chitarist, solist vocal, folkist, fost realizator de emisiuni TV.

Victor Socaciu se năștea pe 14 ianuarie 1953, în Brașov, dintr-o familie de muncitori, tatăl lucrând la uzinele Steagul Roșu, iar mama țesătoare la Partizanul Roșu, fiind unicul copil al familiei.

După un prim debut pe scena școlii unde a învățat, Victor Socaciu s-a făcut cunoscut în 1974, odată cu debutul promițător de pe scenele „Cenaclului Flacăra”, de altfel acesta fiind și rampa sa de lansare.

În anul următor, în 1975 își face debutul și radiofonic, odată cu lansarea piesei „Nălucile amintirilor”, iar în 1976 apare pentru prima dată la Televizunea Națională cu melodia „Oltule”.

„Atracția mea față de folk a început în anul 1972, când l-am auzit la radio pe Mircea Florian cântând. El a fost cel care mi-a atras atenția asupra folk-ului autohton. Mai citeam despre folk în revistele din acele vremuri.

Și am început să scriu și eu cântece. Cred că era locul în care mă puteam desfășura cel mai bine. Când eram în liceul, scrisesem un cântec care se numea „Frizerul”, povestește regretatul artist.

În toți acești ani a scos șlagăre memorabile, dar a compus și muzică pentru teatru, precum spectacolele „Tinerețe fără bătrânețe” de Eduard Covali, de la Teatrul Dramatic Brașov și „Caii liberi”, de la Teatrul Dramatic Târgu Mureș.

Celebrul artist s-a stins din viață la 68 de ani

După o perioadă în care s-a retras din activitatea artistică, starea de sănătate a lui Victor Socaciu avea să se înrăutățească în septembrie.

Ulterior este internat la un spital din București, unde medicii au încercat să facă tot ce se poate pentru a-i salva viața. Anunțul decesului l-a făcut fiica artistului într-o postare pe Facebook.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu.

Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!” a transmis fiica artistului, într-un mesaj postat pe Facebook.

Marina Almășan a dat primele declarații

Printre primii care au reacționat la aflarea veștii, este și fosgta soție a artistului, bine-cunoscuta realizatoare TV, Marina Almășan.

„Am aflat acum jumătate de oră. M-a sunat Victor, fiul meu, care fusese anunțat de una dintre fiicele sale. E derutat, chiar dacă nu mai țineau legătura.. Totuși, gândul ca ți-ai pierdut unul dintre părinți te afecteazî. Victor nu mai vorbise cu el de cțnd s-a cuplat cu femeia aceea.

Personal, nu stiu dacă mă duc la înmormântare, sunt într -o cumpînî..m-am sfîtuit cu George (Cornu). Am fost 16 ani împreună, dar am avut totuși diferende…așa urât s-a terminat totul… Victor va merge la inmormântare.”, a declarat pentru Impact, Marina Almășan, fosta soție a lui Victor Socaciu.