Ce probleme a avut artistul Victor Socacium din cauza coronavirusului și cum a sărit solistul George Nicolescu în ajutorul lui. Pe cei doi îi leagă o prietenie veche, de aproape patru decenii, de la Cenaculul Flacăra.
George Nicolescu, solistul născut orb, a vorbit, printre altele, despre Victor Socaciu, bunul lui prieten, care anul acesta s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, fiind diagnosticat și cu Covid-19:
”Eu nu prea am avut concerte, anul acesta, am avut un recital, alături de Victor Socaciu, prin martie, iar luna trecută, parcă, am mers să cânt la Onești. Victor a avut atunci nevoie de ajutorul meu. El a avut mari probleme cu boala asta nenorocită.
M-a rugat să-l înlocuiesc, m-am dus cu plăcere. El n-a mai putut cânta, a avut atunci probleme cu vocea. Acum știu că este bine. Pe noi ne leagă o prietenie veche, de aproape 40 de ani, de la Cenaclul Flacăra”, a spus George Nicolescu pentru Impact.ro.
De altfel, și artistul se teme de virusul ucigaș, motiv pentru care s-a vaccinat printre primii:
“Am făcut vaccinul, în pandemie, vreau să îl fac și pe cel antigripal, pe care îl fac în fiecare an, ca să trecem cu bine peste iarnă. Deși este această situație, aproape în fiecare zi mă însoțește soția mea la o mică plimbare, afară, în jurul blocului, apoi mâncăm, ascultăm știrile și ne culcăm. Cam asta este viața mea, acum, când nu sunt spectacole”.
George Nicolescu și Georgeta, soția lui, au doi copii, pe George Daniel și Luminița, stabiliți în Spania. El a vorbit despre bucuria revederii, după o perioadă impusă de pandemie.
“M-au vizitat și fata și băiatul, anul acesta, în vară, am fost tare fericit, dar vorbim des la telefon, sunt alături de noi, chiar și de la distanță, cu gândul”, a mai spus George Nicolescu.
George Nicolescu s-a născut orb și deși la vârsta de patru ani a suferit o operație pe creier, medicii nu i-au putut redea vederea.
Artistul a absolvit Şcoala pentru pacienţi cu ambliopie din Bucureşti, apoi s-a înscris la gimnaziul și liceul în Cluj, la Școala pentru Orbi. A absolvit și Facultatea de Limbi Romanice, secţia română-franceză, la Universitatea din București și a fost profesor de limba franceză la ”Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere”, din Buzău.
”Mi-e dor de elevi, mi-a plăcut să fiu profesor, dar nici dacă aș vrea n-aș mai putea preda franceza, sunt pensionar, nu mai am voie”,a mai spus artistul cu voce de aur.