Victor Ponta, reacție fără precedent față de Iohannis și Starea de Urgență: ”ne pregătim pentru următoarea încercare”

Victor Ponta, reacție fără precedent față de Iohannis și Starea de Urgență: ”ne pregătim pentru următoarea încercare”

În mod absolut șocant, Victor Ponta a postat un clip pe Facebook în urmă cu câteva și a avut o cu totul altă atitudine despre Iohannis și starea de urgență instaurată luni.

Nu este foarte clar dacă își face campanie electorală sau caută să-și montizeze numărul mare de urmăritori de pe Facebook, dar Victor Ponta a început un serial intitulat Jurnal de Epidemie. Cel mai probabil, își dorește să posteze la intervale regulate de timp. La ora actuală, vorbim de episodul 3 al serialului, unul în care este detaliată poziția liderului Pro România pe marginea stării de urgență.

stare de urgenta iohannis

Reușind probabil să-și uimească fani printr-o serie de afirmații pozitive despre activitatea lui Iohannis, Ponta a clasificat decizia președintelui de a instaura starea de urgență ca fiind un lucru bun. Singurul lucru pe care l-ar fi făcut diferit, dacă era în locul oficialului constă în activarea actului normativ mai devreme.

Pe de altă parte, fostul premier este foarte încântat de faptul că în România există un sistem medical gratuit, pentru toți, indiferent de unde vii și către ce te duci. „Absolut toţi cetăţenii români, indiferent dacă au sau nu asigurare, dacă au plătit sau nu au plătit taxe în România, dacă vin din Diaspora, orice vârstă au, au dreptul conform legii şi acestui decret în starea de urgenţă să beneficieze de îngrijire medicală gratuită.

Tot ce înseamnă tratament, tot ceea ce se plăteşte de către stat, iată vedeţi ce înseamnă să salvezi medicina de stat în aceste momente, este acoperit, nu trebuie să daţi bani din buzunare. Asta e un lucru foarte bun şi e un sistem pe care trebuie să-l păstrăm în viitor când vom scăpa de această epidemie ca să ne pregătim pentru următoarea încercare”, a precizat Ponta pe contul său de Facebook..

Ponta a criticat lipsa unor măsuri economice clare pentru firmele din România aflate într-o stare criză. „În acest moment sunt mii de firme româneşti în special care, dacă pe 25 ale lunii trebuie să plătească taxele, contribuţiile, practic intră în faliment. Dacă intră în faliment, vor da afară zeci sau sute de angajaţi care se duc acasă şi de luna aceasta nu au ce să pună pe masă.

De aceea, sper ca miercuri, proiectul de lege pe care noi l-am depus deja la Parlament, să fie transformat de Guvern în ordonanţă de urgenţă şi trebuie dat un mesaj către toţi patronii: Nu daţi oamenii afară, nu plătiţi 90 de zile aceste contribuţii şi taxe, dar păstraţi cât mai mulţi dintre oameni, gândiţi-vă că fiecare are o familie, gândiţi-vă că va trece această criză şi veţi avea nevoie de ei, încercaţi să fiţi solidari într-o perioadă atât de grea! (…) Pe zona economică, decretul publicat de preşedinte nu prevede ce mă aşteptam să prevadă, dar avem un Guvern care poate imediat să pună în aplicare (anumite măsuri – n.r.)”, a mai spus Ponta.

Ca un sfat, Ponta speră ca Ministerul de Interne să facă un inventar al hotelurilor, al caselor de protocol și a altor imobile pe care statul român le are în administrare. Acelea ar trebui să poată fi folosite pentru oameni care ar urma să intra în carantină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI