Victor Ponta, izolat în Pro România. Mihai Tudose poate duce partidul la disoluție

Ies la iveală adevăruri neștiute din culisele partidului Pro România. Victor Ponta ar fi izolat în cadrul formațiunii, pe când Mihai Tudose ar putea duce partidul la disoluție.

Victor Ponta, izolat în Pro România

Victor Ponta, izolat în Pro România. Mihai Tudose poate duce partidul la disoluție

Partidul Pro România, la cârma căruia se află Victor Ponta, a fost format în mod exclusiv din traseism, pentru că la mișcarea politică au aderat membri ce făceau parte înainte din alte partide. Mai mult, există „tabăra” lui Daniel Constantin, care a aderat și la convingerile liberale, pe când cea a lui Mihai Tudose poate oricând să revină în rândul social-democraților. Sunt lucruri neștiute, ce ies la iveală în cursa politică pentru Cotroceni, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, de pe 10 noiembrie 2019. Surse politice mai susțin și că Victor Ponta va rămâne doar cu cei din PSD, iar această situație nu-l cu mult în viitoarele alegeri.

Pro România ar fi la un pas de disoluţie și după ce Victor Ponta le-a interzis parlamentarilor să voteze „pentru”, în ședința de învestire a Guvernului Orban. A ajutat, însă, la demiterea guvernului condus de către Viorica Dăncilă și a votat moțiunea de cenzură. Totodată, acesta ar refuza să se mai asocieze cu PNL-ul, motivând că ar fi pierdut electoratul de stânga.

„Ponta a avut o problemă personală cu Dăncilă, nu cu PSD. El a crezut că poate reface o majoritate parlamentară alături de PSD, doar că s-a trezit dat la o parte. Încă mai speră că va colabora cu PSD după ce Viorica Dăncilă va fi dată jos din fruntea partidului, însă şansele sunt infime. Adevărul e că cei mai mulţi baroni social-democraţi îl detestă, după ce i-a scos de două ori de la guvernare. Dacă rămâne fără Tudose, ProRomânia nu va trece pragul electoral“, au dezvăluit surse din cadrul Pro România, potrivit adevărul.ro.

Mihai Tudose poate duce Pro România la disoluție

Europarlamentarul Mihai Tudose ar fi susținut și că partidul ProRomânia trebuia să voteze „pentru” învestirea Guvernului PNL, iar mai apoi să se mențină în Opoziţie. Ulterior acestui moment, Victor Ponta l-a acuzat de trădare, dar cum Mihai Tudose nu reprezintă un simplu europarlamentar, acesta ar putea duce partidul la disoluție. Mai mult, ar fi și un principal motor electoral pentru Pro România, deoarece la alegerile europarlamentare, majoritatea primarilor PSD din Brăila au tras pentru Pro România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI