Mircea Diaconu, lovitură pentru Dan Barna, pe internet. Ce îți apare dacă îl cauți pe candidatul USR-PLUS

Mircea Diaconu pare să fi scos „armele grele”, înainte de începerea în mod oficial a alegerilor prezidențiale. Cu doar câteva zile înainte ca românii să meargă la vot și să-și aleagă viitorul conducător al țării, la o simplă căutare pe Internet după numele lui Dan Barna afișează și un rezultat surpriză.

Mircea Diaconu, lovitură pentru Dan Barna, pe internet

Mircea Diaconu, lovitură pentru Dan Barna, pe internet. Ce îți apare dacă îl cauți pe candidatul USR-PLUS
Dan Barna e ironizat de Mircea Diaconu, iar la o căutare pe Google, de pe site-ul candidatului ALDE apare acest mesaj

Alegătorii români pot descoperi cu stupoare numele lui Mircea Diaconu, chiar printre primele rezultate ale unei căutări pe cel mai popular motor online, după cel al lui Dan Barna. Au mai rămas doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, ce vor avea loc pe 10 noiembrie 2019. De aceea, contracandidatul susținut de Pro România și ALDE ar fi apelat la o asfel de măsură, de a-i influența pe cei care vor oferi duminică votul decisiv.

De asemenea, șeful de campanie al candidatului URS susține că totul nu ar fi altceva decât „O încercare disperată”, din partea lui Mircea Diaconu. Cătălin Drulă a mai explicat și că echipa de campanie a candidatului ALDE s-ar fi folosit de roboții Google pentru ca primul rezultat de pe platforma virtuală să nu fie cel al lui Dan Barna, ci a adversarului său politic.

„Ai căutat Dan Barna? Nu-ți pierde timpul. Caută un candidat care te reprezintă”, este mesajul care apare de pe pagina oficială a lui Mircea Diaconu, la o simplă căutare după numele candidatului USR-PLUS.

„Monitorizăm campaniile online și am luat și noi contramăsuri la această încercare disperată de a se lega de numele lui Dan Barna. Google permite monetizarea căutărilor pentru anumiți termeni și afișarea în partea de sus a unei reclame. E un sistem licitativ. Am luat contramăsuri. Nu e un lucru care să ne afecteze”, mai explică Cătălin Durlă, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI