Victor Costache, decizie bombă, după demisia din guvernul României. A renunțat la tot

Victor Costache, decizie bombă, după demisia din guvernul României. A renunțat la tot
Victor Costache, decizie bombă, după demisia din guvernul României

Victor Costache a demisionat din fruntea Ministerului Sănătății săptămâna precedentă, din ”motive personale”. Oficialul a luat o decizie importantă după plecarea din guvernul României.

Victor Costache, decizie bombă, după demisia din guvernul României

Victor Costache și-a depus demisia din fruntea Ministerului Sănătății pe 26 martie. Oficialul a refuzat să menționeze ”motivele personale”, precum le numea premierul Orban, care l-au împins la această decizie. În locul său, a fost numit Nelu Tătaru, până atunci secretar de stat în Ministerul Sănătății.

La două zile după ce a demisionat din funcție, Costache a declarat că va rămâne alături de echipa Ministerului Sănătății. Nu a vrut, însă, să vorbească despre motivele plecării sale bruște, în plină criză sanitară, dar menționeză că ”nu a părăsit corabia în mijlocul furtunii”.

Victor Costache, decizie bombă, după demisia din guvernul României. A renunțat la tot
Victor Costache, fostul ministru al Sănătății

„După cum știți, miniștrii demisionează într-un anumit fel, fac parte dintr-o altă echipă și atunci când vine momentul, vine și demisia. Sunt medic în primul rând, am depus un jurământ și nu am abandonat niciodată un proiect în timpul proiectului. Voi rămâne în linia întâi, voi relua ca medic această criză. Voi rămâne în București atât cât e nevoie”, a răspuns fostul ministru al Sănătății, fiind întrebat de ce a plecat într-un moment de criză.

A renunțat la tot

Potrivit surselor gândul.ro, Victor Costache s-a mutat din cartierul de lux în care locuia, considerat cel mai scump din România. După episodul demisiei, lucrurile în viața oficialului pare că nu au mai mers ca unse. Conform sursei citate, bagajele sale au fost luate cu un camion.

Controverse

Fostul ministru al Sănătății este vizat de un dosar penal. Chirurgul a operat-o, în 2017, pe soția preotului Tudorică Mihalache, iar aceasta a murit o săptămână mai târziu. Preotul a făcut atunci plângere penală, pentru ucidere din culpă și procurorii au deschis un dosar penal în care cercetează faptele reclamate de acesta. În cadrul audierii din comisiile de specialitate, Costache a declarat că își va da demisia imediat, dacă i se va schimba calitatea și va deveni inculpat în dosarul penal în care este vizat. De asemenea, el a spus că legislația trebuie modificată, așa încât nu toate cazurile de malpraxis să se ducă în penal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI