De ce a demisionat Victor Costache. Fostul ministru al Sănătății rupe tăcerea

De ce a demisionat Victor Costache. Fostul ministru al Sănătății rupe tăcerea
Adevăratul motiv pentru care Victor Costache și-a dat demisia

O decizie care a luat pe toată lumea prin surprindere a fost cu siguranță demisia lui Victor Costache din fruntea Ministerului Sănătății în plină criză sanitară. Vestea a stârnit numeroase controverse în spațiul public. Iată adevăratul motiv pentru care fostul ministrul a renunțat la portofoliu.

De ce a demisionat Victor Costache

În urma unei discuții aprinse cu premierul Ludovic Orban, pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, joi dimineață, Victor Costache a demisionat de la șefia Ministerului Sănătății, potrivit unor surse din conducerea PNL.

Aceleași surse susțin că premierul i-ar fi cerut acest lucru reproșându-i proasta gestionare a crizei COVID-19. Interimatul a fost preluat de Nelu Tătaru.

Ministrul demisionar rupe tăcerea

Într-o intervenție la postul de televiziune Digi24, fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a explicat motivele pentru care a luat decizia de a continua lupta împotriva temutului coronavirus, doar în calitate de medic.

Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, alături de premierul Ludovic Orban
Fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, alături de premierul Ludovic Orban

„După cum știți, miniștrii demisionează într-un anumit fel, fac parte dintr-o echipă și atunci când vine momentul, vine și demisia. E important de înțeles că sunt în primul rând medic, am depus un jurământ și niciodată nu abandonez și nu am abandonat un proiect în mijlocul lui. Voi rămâne în linia întâi în această criză, deci nu abandonez această criză, o voi relua ca medic și voi consilia echipa Ministerului Sănătății de câte ori va fi nevoie. M-am pus la dispoziția lor și voi rămâne în București atât cât este nevoie”, a susținut oficialul.

Întrebat dacă decizia a survenit în urma unor discuții cu premierul Ludovic Orban sau cu președintele Klaus Iohannis, ministrul demisionar a răspuns evaziv.

„Este prea puțin important cum a fost, însă este foarte important să ne concentrăm asupra crizei COVID-19, asupra acestui flagel care este în România și trebuie luate măsuri bune în fiecare zi”, a declarat Victor Costache pentru televiziuni.

La insistențele jurnalistului de a lămuri motivul renunțării la portofoliu într-un moment atât de neprotrivit, medicul a subliniat că deși nu mai este în funcția de ministru al Sănătății, rămâne angrenat în lupta împotriva noului coronavirus.

„În niciun caz nu am părăsit corabia în timpul furtunii, și rămân alături de echipa Ministerului dacă va fi nevoie de expertiza mea”, a asigurat acesta.

Chestionat cu privire la discuțiile contradictorii despre care aminteam mai sus, dr. Costache a răspuns, din nou, pe ocolite.

„Sunt momente dificile pentru țară și pentru întreaga Europă, și toată lumea lucrează contra cronometru pentru ca lua cele mai bune măsuri și a realiza cea mai bună strategie în acest context”, a mai punctat ministrul demisionar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI