UPDATE Premirul Ludovic Orban i-a cerut demisia lui Victor Costache de la Ministerul Sănătății. Care sunt motivele

UPDATE Premirul Ludovic Orban i-a cerut demisia lui Victor Costache de la Ministerul Sănătății. Care sunt motivele
Ministrul Victor Costache a demisionat de la ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății a demisionat, joi dimineața, în plină criză de coronavirus în România. Deși a spus că își dorește să schimbe multe în acest sistem, pandemia pare să îi fi dat planurile peste cap și iată că a ajuns să renunțe la funcție.

UPDATE: ”Am luat act de această demisie. Îi voi transmite președintelui. Aproape 5 luni, a făcut parte din guvernul pe care îl conduc, am făcut echipă și am luat decizii importante împreună. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare. Funcția de ministru al Sănătpții, îl voi propune pe domnul Nelu Tătaru, secretar de stat. Face parte din eechipa de la minister. Este în prima linia a bătăliei. Știe foarte bine tot planul de măsuri. Acum este la Suceava, urmând să revină în București pentru a discuta detalii.”, a declarat Ludovic Orban, imediat după demisia șui Costache.

UPDATE: Potrivit Digi 24, Ludivic Orban i-ar fi cerut demisia ministrului Victor Costache.

Ministrul Sănătății Victor Costache a demisionat

Pentru moment, încă nu se cunosc motivele acestei demisii. Intrat în direct la Digi 24, Alexandru Rafila a spus că nu știe nici măcar dacă această decizie este una reală și cu atât mai puțin argumentele care au dus la această hotărâre.

În cursul serii de miercuri, ministrul anunțase la un post de televiziune că vrea testarea tuturor bucureștenilor pentru a depista infectarea cu coronavirus. După această apariție, numeroase voci au contestat această măsură și au criticat anunțul lui Victor Costache, numindu-l chiar ”iresponsabil”. Este posibil ca această situație să fi dus la demisia ministrului Sănătății, Victor Costache.