Viața și patimile lui Arsenie Boca. Fostul mitropolit al Ardealului va fi trecut în rândul sfinților. Cum are loc canonizarea

Arsenie Boca va fi trecut în rândul sfinților. Cum se va face canonizarea

Mitropolia Ardealului a decis oficial ca Arsenie Boca să devină sfânt! Înalții ierarhi vor propune mai apoi dosarul de canonizare Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cum va fi canonizarea și care va fi procesul exact al evenimentului care-l va face sfânt pe Arsenie Boca?

Arsenie Boca va fi trecut în rândul sfinților

Mitropolia Ardealului a decis, în cursul zilei de joi, că părintele Arsenie Boca va deveni sfânt. În acest context, pasul următor este făcut de înalții care vor propune dosarul de canonizare către sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Decizia a fost luată în urma ședinței Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, conform comunicatului Episcopiei Devei și Hunedoarei. Mitropolul a susținut faptul că „ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze şi el pe actul de canonizare”. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la decesul celui care este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Acesta a trecut în neființă pe 28 noiembrie a lui 1989, la Sinaia, și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop.  Propunerea a fost făcută de către Înaltul Părinte Stareț Laurențiu Streza, iar decizia va fi trimisă spre Patriarhul Daniel pentru aprobare.

„În cadrul şedinţei Sinodului mitropolitan, ierarhii prezenţi au luat act cu aprobare de dosarul de canonizare întocmit de Comisia specială teologică mitropolitană pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca. Dosarul complet şi studiul document asupra sfinţeniei vieţii Cuviosului Părintelui nostru Arsenie vor fi înaintate spre examinare şi decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”
Comunicatul Episcopiei Devei și Hunedoarei

Arsenie Boca va fi trecut în rândul știrilor
Arsenie Boca va fi trecut în rândul știrilor

Cele mai negre profeții

  • „Oamenii vor căuta moartea, și moartea nu va veni”
  • „Se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce”
  • „Oamenii vor ieși cu focul pe stradă”
  • „Românii nu vor mai fi mândri de ei și nimeni nu se va trezi din mormânt să vă ajute”
  • „Veți vedea supărăciunea peste tot în jurul vostru”
  • „Toate celelalte ţări comuniste vor face paşnic trecerea de putere de la comunism la capitalism, ca şi când dai cămaşa de pe tine şi iei altă cămaşă. Numai România va face trecerea prin vărsare de sânge şi vor muri mulţi”
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI