Părintele Arsenie Boca a murit în noiembrie 1989, chiar înainte ca dictatorul Nicolae Ceaușescu să fie judecat și apoi împușcat. La mormântul său merg și astăzi mii de oameni care cred că acesta avea puteri și care cred că aceste pelerinaje îi ajută să-și împlinească dorințele.
Se crede despre Arsenie Boca, unul dintre cei mai cunoscuți duhovnici din ultimii 50 de ani, că un pelerinaj la mormântul său face minuni. A trăit pe vremea comuniștilor, când preoții erau puși la perete de regim, iar Arsenie Boca nu a scăpat.
El a fost înlăturat din monahism, dar până atunci, însuși Nicolae Ceaușescu a dorit să aibă o întâlnire cu acesta.
Mai multe articole de presă relatează momentul în care Nicolae Ceaușescu s-ar fi întâlnit cu Arsenie Boca, prima și singura dată. Părintele era căutat de mulți credincioși, așa că a intrat în atenția autorităților, dar i-a stârnit curiozitatea și lui Nicolae Ceaușescu.
„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus și la Ceaușescu, care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce știi?”, povestește Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, citată de Jurnalul Național. Răspunsul, însă, nu a fost pe placul dictatorului pentru că a auzit ce i s-a spus:
„Într-o zi de mare sărbătoare veți fi omorâți amândoi”, i-ar fi răspuns Arsenie Boca. Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena Ceaușescu, s-au declarat iritați de acest răspuns și i-au cerut celor care îi însoțeau să-l ia pe duhovnic din fața lor.
Aceștia nu au crezut și i-au cerut maiorului care-l însoțea să-l ia și să nu-l mai vadă, a spus Zoe Dăian.
Totodată, Părintele Arsenie a transmis și un mesaj poporului român, afirmă nepoata. Conform acesteia, „după Ceaușescu, dar nu imediat, poporul va suferi mult” iar pe români i-ar sfătui să nu fie ”cap plecat prea mult”, să aibă „demnitate și personalitate”.
Părintele Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia.