18 apr. 2020 | 16:46

Vezi Live Video Online slujba de Înviere pe Trinitas TV

Știri generale
Vezi Live Video Online slujba de Înviere pe Trinitas TV
Slujba de Înviere pe Trinitas TV - Live Video Online.

Învierea Domnului, este cel mai vechi eveniment religios, sau, cu alte cuvinte, Învierea Domnului reprezintă temelia bisericii pe care o știm astăzi cu toții. Reprezintă fundamentul doctrinar, cât și ritual, pentru credința creștin ortodoxă, protestantă și catolică. Urmărește Live Video Online Slujba de Înviere, transmisă de Trinitas TV.

Slujba de Înviere pe Trinitas TV – Live Video Online

Caiafa, care era îndrumătorul preoților Iudei din acel timp ia cerut lui Pilat din Pont să îl judece pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Deși nu a fost găsit vinovat de conspirație împotriva Romei, la cererea mulțimii, Pilat a acceptat să îl răstignească.

„Iar a doua zi, care este după vineri, s-au adunat arhiereii și fariseii la Pilat, zicând: Doamne, ne-am adus aminte că amăgitorul Acela a spus, fiind încă în viață: După trei zile Mă voi scula. Deci, poruncește ca mormântul să fie păzit până a treia zi, ca nu cumva ucenicii Lui să vină și să-L fure și să spună poporului: S-a sculat din morți. Și va fi rătăcirea de pe urmă mai rea decât cea dintâi. Pilat le-a zis: Aveți strajă; mergeți și întăriți cum știți. Iar ei, ducându-se, au întărit mormântul cu strajă, pecetluind piatra”, este scris în Evanghelia după Matei 27:62-66.

Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe

Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, reprezintă nu numai cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe, ci este cea mai mare sărbătoare a mai multor biserici.

Bisericile vor rămâne închise pe toată durata sărbătorilor de Paşti, cea mai mare sărbătoare a creştinilor, din cauza pandemiei de coronavirus.

Biserica Ortodoxă – mesaj către credincioși

Biserica Ortodoxă, a asigurat credincioșii că va putea transmite Slujba de Înviere cu ajutorul mijloacelor pe care le oferă noile tehnologii. Totodată, credincioșii au fost invitați să se roage acasă la ei.

Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare (a Sfintelor Pătimiri) și de Sfintele Paşti au fost săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canale TV. La fel se va întâmpla și cu slujba Învierii.

Primirea Sfintei Lumini

Sfânta Lumină se aprinde numai la ortodocși, drept dovadă că numai ei păstrează dreapta credință apostolică.

O persoană încercând să aprindă o lumânare de la altă persoană.

Slujba de Înviere pe Trinitas TV – Live Video Online.

Cei care locuiesc la casă au voie să iasă în proximitatea casei a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an. În cazul celor care locuiesc la bloc, aceștia pot ieși din casă, pentru a primi lumina adusă de voluntarii BOR, dar este esențial ca aceștia să respecte regulile de distanțare socială, să nu aglomereze casa scării imobilului și să nu formeze grupuri mai mari de trei persoane.

Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

Postul de televiziune TRINITAS TV, va transmite sâmbătă, 18 aprilie de la ora 13:00, ceremonia de primire a Sfintei Lumini, în direct de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Iar Slujba de Înviere va putea fi urmărită Live Video Online, de la ora 23:45, tot pe Trinitas TV.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Meghan îl duce pe Harry în Nigeria, în căutarea rădăcinilor familiei sale
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro