Vești triste despre românii de peste 45 de ani. Ce problemă majoră au în al doilea an de pandemie

Vești triste despre românii de peste 45 de ani. Ce problemă majoră au în al doilea an de pandemie
Vești triste despre românii de peste 45 de ani.

Candidații de peste 45 de ani se confruntă cu discriminarea pe bază de vârstă, aceasta fiind principala problemă la angajare, a indicat un sondaj recent efectuat de una dintre cele mai cunoscute companii de recrutare din România.

Vești triste despre românii de peste 45 de ani

Astfel, 64% dintre participanții studiului sunt de părere că vârsta este un impediment atunci când ei își caută un nou loc de muncă. Alte obstacole pe care le întâmpină românii de peste 45 de ani la angajare sunt și faptul că au prea multă experiență, că au așteptări salariale ridicate, dar și lipsa de oportunități profesionale în domeniul în care sunt pregătiți.

Apoi, peste 59% dintre angajații cu vârsta de peste 45 de ani cred că, cu toate că sunt suficiente locuri de muncă pentru segmentul lor de vârstă, tinerii sunt cei preferați. Nu în ultimul rând, aproximativ 20% dintre ei sunt de părere că nu sunt suficiente posturi libere pentru ei, iar 14% cred că oferta de joburi nu se suprapune cu domeniul lor de pregătire.

„Şi angajatorii recunosc că aceasta este categoria de candidaţi cu cele mai multe provocări la angajare, principalele motive invocate fiind nivelul scăzut de digitalizare şi de flexibilitate.

Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont şi de faptul că ei reprezintă categoria de vârstă care aplică cel mai puţin: din 1,1 milioane de aplicări, câte înregistrăm lunar în platformă, doar 103.000 vin din partea acestui segment de candidaţi”, a spus Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România, potrivit adevărul.ro.

Ce arată sondajul eJobs

De asemenea, sondajul realizat de eJobs mai indică faptul că provocările menționate de cei de peste 45 de ani îi determină să facă anumite concesii când vine vorba de alegerea unei noi oportunități în carieră.

Întrebați ce anume compromisuri ar fi dispuși să facă pentru un job, peste 45,3% au spus că ar face o reconversie profesională, 16,5% că ar accepta un salariu mai mic decât cel actual, 8,4% s-ar muta chiar în altă ţară, în timp ce 7% s-ar reloca în alt oraş şi tot atâţia ar fi dispuşi să înveţe să lucreze pe calculator. Însă 15,8% dintre respondenţi nu ar accepta să facă niciun fel de compromis.

„Deşi aceşti candidaţi au o serie de avantaje faţă de cei mai tineri – sunt foarte stabili, punctuali, au, pe anumite paliere, un grad mai ridicat de anduranţă – din păcate, acumulează minusuri în ochii angajatorilor când vine vorba de nivelul de digitalizare, de uşurinţa cu care se pot integra în echipe tinere sau de flexibilitatea pe care o manifestă în a face lucruri noi ori în a ieşi din zona de confort”, mai spune Raluca Dumitra.

Sondajul mai arată că 38% dintre aceştia fie nu folosesc tehnologia la jobul actual sau întâmpină constant greutăţi în utilizarea ei. Apoi, 53,4% îşi exprimă părerea în echipă numai când li se cere acest lucru, 12,8% nu îşi expun deloc punctul de vedere la locul de muncă de teama pierderii jobului în favoarea cuiva mai tânăr. 41,9% dintre candidaţii de peste 45 de ani fie nu au subiecte comune de discuţie cu colegii lor, fie cred că există diferenţe de mentalitate în baza vârstei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI