Vești proaste pentru toți gamerii din România! Ce se întâmplă cu jocurile video

Vești proaste pentru toți gamerii din România! Ce se întâmplă cu jocurile video
Ce se întâmplă cu jocurile video.

Pe măsură ce războiul consolelor revine, începând de luna viitoare gamerii vor avea de suferit. Ce urmează să facă Microsoft și Sony.

Vești proaste pentru gameri, ce se întâmplă cu jocurile video

Conform CNBC, pe măsură ce războiul consolelor revine, jocurile video sunt pe cale să se scumpească. Luna viitoare, Microsoft și Sony urmează să livreze noile console de ultimă generație PlayStațion și Xbox. Prognozele arată că prețul jocurilor standard pentru noile console ar urma să crească la 70 de dolari, de la 60 cât era prețul inițial de lansare.

Jucătorii de jocuri video din străinătate cred că prețul unui astfel de joc este mare pentru criza în care ne aflăm în acest moment. Nouă din 10 jucători cred că un nou joc video ar trebui să coste sub  60 de dolari, potrivit unui sondaj realizat pentru G2A de firma de cercetare Censuswide. Studiul, care a chestionat 1.031 de americani în august, a constatat că toți respondenții consideră că un preț peste 60 de dolari este prea mare pentru un singur joc, în timp ce 59% spun că jocurile au devenit prea scumpe.

Consolele de generație următoare

Consolele de generație următoare urmează să fie livrate luna viitoare de către Microsoft și Sony. Gamerii se grăbesc deja să plaseze precomenzi, iar unitățile se vând foarte repede în doar câteva ore de la lansare. Atât PlayStation 5 de la Sony, cât și Xbox Series X de la Microsoft, costă în jur de 500 de dolari. Dar se lansează și versiuni mai ieftine fără unități de disc. Cea mai ieftină variantă de PS5 al Sony se vinde cu 400 de dolari, în timp ce varianta cea mai accesibilă a Xbox Series S costă 300 de dolari.

Ce se întâmplă cu jocurile video.
Vești proaste pentru toți gamerii din România! Ce se întâmplă cu jocurile video

Este de așteptat ca prețurile jocurilor să crească, din cauza costurilor suplimentare de dezvoltare și marketing. Take-Two Interactive a anunțat în iulie că viitorul său titlu NBA 2K21 va costa 70 de dolari pentru Xbox Series X și PS5. Apoi, la începutul acestei luni, Sony a confirmat un plafon de preț de 70 de dolari, după anunțul datei și prețurilor PS5.

„Propriile noastre titluri vor avea un preț de la 49,99 dolari la 69,99 dolari pe PS5”, a declarat Jim Ryan, CEO al Sony Interactive Entertainment, într-o postare pe blog la începutul acestei luni. O astfel de creștere a prețului ar pune capăt standardului de 60 de dolari, care a fost norma în industrie timp de 15 ani.

Microsoft nu a precizat cât vor costa jocurile Xbox, dar șeful diviziei, Phil Spencer, a declarat într-un interviu acordat Washington Post că oamenii „vor decide care este prețul potrivit pentru ei”, adăugând: „Eu nu sunt împotriva unei noi limite de preț pentru jocuri”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI