TikTok s-a vândut. Gigantul Microsoft a pierdut lupta

TikTok s-a vândut. Gigantul Microsoft a pierdut lupta
TikTok s-a vândut. Gigantul Microsoft a pierdut lupta

La începutul lunii august, Donald Trump anunța că rețeaua de socializare TikTok ar trebui să fie vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea să-și continue funcționarea în Statele Unite ale Americii.

Microsoft a pierdut lupta. TikTok s-a vândut

Operațiunile americane ale TikTok au fost câștigate de către Oracle, într-o tranzacție care urmează să fie comunicată oficial. Microsoft spune că nu va mai continua să urmărească achiziția TikTok, după ce oferta i-a fost respinsă de către proprietarul, ByteDance. Potrivit unor surse ale WSJ, Oracle va fi cumpărătorul.

Acordul dintre cele două părți nu va fi anunțat ca o tranzacție obișnuită. Oracle va fi declarat “partenerul tehnologic de încredere” al TikTok, potrivit Știripesurse.ro. Comisia pentru Investiții Străine de la Casa Albă urmează să aprobe tranzacția.

Oferta celor de la Microsoft a fost respinsă

Microsoft a anunțat că nu mai încearcă să cumpere TikTok, după ce oferta nu i-a fost aceptată de către proprietar.

”ByteDance a respins oferta pe care am făcut-o pentru operaţiunile din Statele Unite ale TikTok. Avem convingerea că oferta noastră era bună pentru utilizatori şi pentru interesele naţionale“, au spus cei de la Microsoft într-un comunicat.

În cursa pentru achiziționarea TikTok, Microsoft era favorit, după ce administrația din SUA a forțat ByteDance să aleagă între a fi vândută unei companii americane sau a se închide în Statele Unite. TikTok are aproximativ 100 de milioane de utilizatori în Statele Unite ale Americii.

TikTok avea două variante

Președintele Donad Trump a declarat la începutul lunii august că rețeaua de socializare TikTok ar trebui să fie vândută înainte de jumătatea lui septembrie, pentru a putea să funcționeze in Statele Unite, potrivit AFP.

„Se va închide pe 15 septembrie, cu excepția cazului în care Microsoft sau o altă companie nu va putea să o cumpere și să intre în afacere”, a declarat președintele american presei.

Donald Trump
TikTok s-a vândut. Gigantul Microsoft a pierdut lupta

Reprezentanții Microsoft spuneau că „s-a angajat să achiziționeze TikTok sub rezerva unei revizuiri complete a sistemelor de securitate, achiziția urmând să ofere beneficii economice adecvate Statelor Unite, inclusiv Trezoreriei Statelor Unite”.

Vanessa Pappas, Șefa sucursalei americane TikTok spunea că platforma vrea să rămână în Statele Unite.

„Am primit valul vostru de sprijin și vrem să vă mulțumim. Nu intenționăm să plecăm”, a spus ea într-un videoclip destinat utilizatorilor aplicației.

Vreau să mulțumesc milioanelor de americani care folosesc zilnic TikTok, aducând creativitate și bucurie vieții noastre de zi cu zi”, a mai spus Vanessa Pappas. Ea s-a declarat „mândră” de cei 1.500 de angajați americani și de cele „10.000 de locuri de muncă suplimentare pe care le vom crea în această ţară în următorii trei ani”, a declarat Vanessa Pappas.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI