Pisicile pot aduce fericire și liniște în viața unei persoane iubitoare de animale. Calme și pașnice, pisicile nu au nevoie de foarte multă îngrijire din partea stăpânilor. Totuși, există unele vești proaste dacă ai o pisică. Iată ce se întâmplă cu animalul tău când lucrezi de acasă.
Milioane de oameni au abandonat biroul și au creat spații de lucru acasă, pentru a se adapta la viața pandemică. Pentru persoanele care au pisici, această schimbare a venit la pachet și cu unele dezavantaje.
Pisicile suferă de stres și anxietate, de când stăpânii lor lucrează de acasă, ca urmare a pandemiei de coronavirus, au avertizat experții în bunăstarea animalelor. Din cauză că tot mai multă lume a început să lucreze de la dimiciliu, rutina pisicilor a avut de suferit.
Felinele s-au cam săturat ca stăpânii lor să fie mereu acasă. Pentru că rutina lor este deranjată de prezența oamenilor, pisicile au de suferit.
„De când a început pandemia, cercetările s-au concentrat mult asupra animalelor și asupra modului în care acestea ar putea face față unor stări, cum ar fi anxietatea, odată ce carantina a fost ridicată și stăpânii lor s-au întors la birou”, a declarat JoAnna Puzzo, manager de asistență socială felină la Battersea.
„S-a presupus că pisicile nu erau la fel de afectate de situația sanitară în continuă schimbare. Mai mult ca sigur au fost, nu numai prin schimbarea rutinei, ci și prin faptul că proprietarii lor au stat în casă mult mai mult.”, a precizat Puzzo.
Pisicile sunt o specie solitară prin natură, așa că se bucură de obicei de interacțiunea umană în propriile condiții, nu forțate de împrejurări.
„Pisicile domestice ar putea dori să interacționeze cu stăpânii lor de mai multe ori pe zi, dar pentru perioade scurte de timp pe care le pot controla. Având compania constantă a proprietarilor lor în timpul pandemiei, s-ar putea ca unele pisici să aibă senzația că și-au pierdut o parte din teritoriul lor.”, continuat managerul.
Pisicile pot suferi de stres și anxietate, deoarece stăpânii lor lucrează mai mult de acasă. Acest lucru afectează rutina lor solitară, sunt de părere specialiștii în bunăstarea animalelor.
Viața pandemică din ultimul an a afectat nu doar dispoziția oamenilor, ci și a felinelor. Schimbările drastice ale stilului de viață au dus la o creștere bruscă a numărului de persoane care caută ajutor pentru sănătatea mentală. Cu toate acestea, criza globală a avut un impact nefast și asupra felinelor. Experții spun că multe animale de companie încearcă să facă față conviețuirii cu proprietarii lor, în timpul zilei.