Vești proaste pentru șoferii din România. Ce se întâmplă cu prețul petrolului

Vești proaste pentru șoferii din România. Ce se întâmplă cu prețul petrolului
Pretul petrolului a inceput sa creasca in ideeea ca cererea isi va reveni

Sunt vești proaste pentru șoferii din România după ce s-a aflat ce se întâmplă cu prețul petrolului. Preţurile petrolului au urcat marţi cu 4%, fiind cele mai ridicate niveluri după luna martie. Motivul creșterilor este anunțul referitor  la un al treilea vaccin anti-covid promiţător, al AstraZeneca, care a mărit speranţele într-o revenire a cererii de carburanţi, precum și începerea oficială a mandatului lui Joe Biden la Casa Albă.

Vești proaste. Producătorii de petrol au început să crească prețurile în ideea că piața își revine din criza provocată de pandemie

Prețul petrolului a urcat marți cu 4% după ce a fost anunțat al treilea vaccin anti-covid, dar și ca urmarea a venirii în fruntea Casei albe a noului președinte american, Joe Biden. Este cea mai mare creștere a prețului la petrol înregistrată din luna martie. Odată cu cele două evenimente, producătorii de petrol speră ca cererea de petrol să înceapă să își revină.

Astfel, cotaţia petrolului Brent a închis în urcare cu 3,9%, la 47,86 dolari pe baril, marți, în timp ce preţul petrolului West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 4,3%, până la 44,91 dolari pe baril.

Petrolul nu a mai atins aces nivel din martie

În cazul ambelor creșteri, preţurile au atins cele mai ridicate niveluri de după data de 6 martie 2020.

Motivul pentru care producătorii de petrol speră într-o reveniere a cererii este vaccintul anti-COVID de la AstraZeneca. Compania a anunţat luni că vaccinul său pentru coronavrius are o eficiență de 70%, potrivit ultimelor rezultate ale studiilor clinice.

Trei vaccinuri anti-covid le dau încredere producătorilor de petrol

De asemenea, producătorul a anunțat că eficiența vaccinului poate crește până la 90%, prin creșterea dozajului. Aceste date mai adaugă un nou vaccin pentru lupta împotriva COVID-19, după rezultatele pozitive anunţate de companiile farmaceutice Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Chiar și așa, vaccinurile anti-covid-19 nu vor fi disponibile pe piață alte câteva luni, asta înseamnând că populația globului îşi va restrânge în continuare călătoriile şi activităţile industriale, nu numai în ce a mai rămas din acest an, ci şi în cel care urmează.

Venirea lui Joe Biden la Casa Albă, un alt semnal bun

Nu în ultimul rând, o altă informaţie care a stimulat astăzi preţurile la petrol este cea referitoare la accesul lui Joe Biden la fondurile pentru tranziţia la Casa Albă. Acesta ajunge cu o întârziere de două săptămâni în fruntea SUA, din cauza fostului preşedinte Donald Trump, care a refuzat să-și recunoască înfrângerea.

Astfel, piaţa a primit bine şi anunţul lui Joe Biden referitor la selectarea unor consilieri importanţi în viitoarea sa administraţie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI