În plină criză a facturilor mari și a creșterii prețului la gigacalorie, Nicușor Dan este mai preocupat de viteza cu care se deplasează șoferii prin București. Recent edilul a propus un proiect de hotărâre menit să reducă viteza de deplasare în centrul Bucureștiului. Proiectul a trecut de Consiliul General al Primăriei Capitalei, așa că bucureștenii vor trebui să ia piciorul de pe pedala de accelerație.
În aceste zile, având în vedere că iarna bate la ușă, locuitorii Bucureștiului așteaptă din partea PMB soluții pentru costurile mari la gigacalorie. Săptămâna trecută au avut loc întâlniri între NIcușor Dan și premierul interimar Florin Cîțu pe această temă, dar nu au fost emise decizii menite să rezolve această situație.
Facturile mari la căldură, deși în multe apartamente nu există, îi pun pe bucureșteni în ipostaza de a nu-și putea plăti serviciile, și încă așteaptă soluții din partea edilului Nicușor Dan. Din păcate, se pare că primarul este mult mai preocupat în aceste zile de viteza cu care se deplasează șoferii prin Capitală, decât soluțiile pentru căldura din apartamente și prețul gigacaloriei.
Recent Nicușor Dan a propus un proiect în ședința CGPMB prin care dorește limitarea vitezei, mai ales în zona centrală a Bucureștiului. Conform unor surse din PMB, proiectul propus de Nicușor Dan a trecut în ultima ședință a Consiliului General. Așa se face că de ieri, pe zeci de artere din centrul oraşului, se va circula cu cel mult 30 de kilometri pe oră.
În aceeași decizie s-a stabilit ca pe anumite artere, una din benzile de circulație (din lipsa unora dedicate), să circule doar posesorii de biciclete. În proiectul votat este vorba de nu mai puțin de 42 de artere principale din centrul Capitalei, unde noile restricții vor intra în vigoare.
În aceeași ședință de ieri a Consiliului General, Nicușor Dan a mai repurtat o victorie. Membrii CGMB au aprobat proiectele de investiții propuse de primar, iar finanțările ar urma să vină prin intermediul Programului Naţional „Anghel Saligny”. Conform surselor din primărie, în proiect sunt vizate următoarele obiective de finanțare:
În proiectul pentru revitalizarea zonei Cheiului Dâmboviței, spun sursele, s-au cerut 422 milioane lei cu TVA, pentru un proiect de reabilitare care ar trebui să dureze aproximativ 36 de luni.