Vestea bună pe care toți pensionarii o așteptau! Măsuri fără precedent în România

Vestea bună pe care toți pensionarii o așteptau! Măsuri fără precedent în România

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut anunțul pe care toți pensionarii își doreau să-l audă! Aceasta a asigurat că pensiile vor fi plătite la zi, integral, iar cetățenii au niciun motiv de temere. Printre scenariile existente nu este exclusă chiar plata pensiilor în avans, suține ea.

Cum ar putea fi ajutați pensionarii în perioada decretată „stare de urgență”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că, având în vedere situația delicată în care se află țara noastră și cetățenii, există posibilitatea, printre alte măsuri luate în vedere, ca pensiile să fie plătite în avans pentru câteva luni, pentru a veni în ajutorul pensionarilor care trebuie să-și acopere cheltuielile în toată această perioadă: „Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai mult luni, avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români„, a declarat Violeta Alexandru, la România TV.

Chiar dacă momentan acest scenariu se află în discuții, ministrul asigură toți cetățenii că această stare de urgență nu va împiedica nicio secundă primirea pensiilor la zi: „Cert este că nu vor mai fi întârzieri la plata pensiilor, ne străduim ca ele să fie făcute cât mai repede cu putință ca oamenii să aibă bani pentru acoperira cheltuielilor.”

Ce le promite ministrul Muncii angajatorilor și angajaților

Autoritățile promit să facă tot ce le stă în puteri pentru a sprijini economia țării și activitățile comerciale. Pentru că în această perioadă multor angajați le-au fost tăiate ore de muncă sau și-au pierdut jobul, statul dorește să vină ]n ajutor, acolo unde se poate: „Dorința noastră este să oferim sprijin necesar angajatorilor, o măsură este acordarea unui sprijin pentru a putea fi asigurate fondurile necesare în situaţia suspendării temporare activității.

Dorința noastră e să nu existe sincope în activitatea agenților comerciali, ne concentrăm pe acest lucru pentru că din activităţile acestea oameni se alimentează bugetul și de aici aceste cheltuieli la care suntem obligați să purcedem”, a mai adăugat ministrul Muncii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI