Vești proaste pentru Mirel Rădoi. Se întâmplă chiar înainte de Jocurile Olimpice

Vești proaste pentru Mirel Rădoi. Se întâmplă chiar înainte de Jocurile Olimpice
Vești proaste pentru Mirel Rădoi. Se întâmplă chiar înainte de Jocurile Olimpice

Vești proaste pentru Mirel Rădoi. Jocurile Olimpice se apropie, iar antrenorul U23 își face planul pentru lotul pe care-l va deplasa la Tokio. Deși România n-a mai participat de 57 de ani la turneul olimpic de fotbal, competiția nu e pe placul tuturor echipelor de club. Multe dintre acestea refuză să-și lase jucătorii să participe la marea competiție. Ele profită de faptul că meciurile de la Olimpiadă nu sunt în calendarul oficial al FIFA, neexistând obligația cluburilor de a lăsa fotbaliștii la echipa națională olimpică.

Vești proaste pentru Mirel Rădoi

Pentru Mirel Rădoi e o adevărată aventură să încropească lotul naționalei U23 pentru Jocurile Olimpice. Din 1964 nu a mai participat țara noastră la turneul olimpic de fotbal, când a reușit să se claseze pe locul 5. Acum, situația e compliată de faptul că echipele de club nu sunt obligate să-și lse jucătorii la lotul olimpic.

România se află într-o grupă cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Prima partidă a tricolorilor va avea loc în 22 iulie, contre selecționatei similare a Hondurasului, cu o zi înainte de ceremonia oficială de deschidere a Olimpiadei. Celelalte două meciuri se vor disputa în 25 și 28 iulie.

Mirel Rădoi are, însă, mari bătăi de cap cu alcătuirea lotului. El nu se poate baza pe jucători precum Chiricheș, Stanciu, Man sau Mihăilă. Nici Ianis Hagi nu are mari șanse să fie lăsat la Olimpiadă de cei de la Rangers. Pe de altă parte, nici de la echipele din țară Rădoi nu a primit semnale prea grozave.

Gigi Becali s-a opus vehement ideii de a-și lăsa „perlele” să plece la Olimpiadă într-o perioadă în care FCSB se va lupta în tururile preliminare din Conference League. Aceeași idee a împărtășit-o și patronul de la CS U Craiova, Mihai Rotaru.

Se întâmplă chiar înainte de Jocurile Olimpice

Lotul olimpic se va reuni miercuri seară, la Mogoșoaia, pentru a începe pregătirea turneului olimpic. Conform GSP, Mirel Rădoi ar fi primit, însă, o altă veste proastă. Constantin Budescu nu va fi lăsat la Olimpidă de arabii de la FC Damac, echipa sa de club. Deși Rădoi se baza pe mijlocașul de 32 de ani, el a fost întors în ultima clipă de clubul de care aparține. În naționala U23 pot fi convocați și 3 jucători ce depășesc vârsta respectivă, iar „Sărmăluță” era unul dintre ei. La ora actuală, conform sursei citate, se poartă discuții cu oficialii clubului arab pentru a-i da, totuși, „verde” lui Budescu la lotul olimpic. Cei de la Damac ar invoca faptul că noua ediție a campionatului începe pe 12 august

Deși lotul va cuprinde doar 18 jucători și 4 rezerve, adunarea lor e mai dificilă ca oricând. În afară de Farul, doar CFR Cluj, Gaz Metan, Chindia și Botoșani sunt dispuse să lase fotbaliști la lot. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, speră să mai convingă câteva grupări, dar șansele sunt reduse. Cei mai mulți jucători, deocamdată, vin de la noua formație Farul, antrenată și patronată de Gică Hagi.

„Regele” a fost dispus să cedeze nu mai puțin de 5 fotbaliști către selecționata lui Rădoi. Fundașul dreapta Radu Boboc, mijlocașul Andrei Ciobanu și atacantul George Ganea erau oricum convocați, dar lor li se mai alătură doi jucători. Este vorba de fundașul central Virgil Ghiță și portarul Marian Aioani, transferat în această vară de la Chindia Târgoviște

Care este lotul echipei României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo:

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanţa), Mihai Popa (Astra), Ştefan Târnovanu (FCSB);
  • Fundași: Andrei Raţiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo Bucureşti), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanţa), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);
  • Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanţa), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franţa), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluţă (Brighton/Anglia);
  • Atacanți: George Ganea (Farul Constanţa), George Puşcaş (Reading/Anglia)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI