Vești proaste pentru consumatorii de cafea. Ce se va întâmpla cu băutura aceasta din cauza Covid-19

Vești proaste pentru consumatorii de cafea. Ce se va întâmpla cu băutura aceasta din cauza Covid-19
Vesti proaste pentru consumatorii de cafea. Ce se va intampla cu bautura aceasta din cauza covid-19

Pe rafturile magazinelor s-ar putea să vedem tot mai puțină cafea. Vestea pică precum un trăsnet pentru iubitorii acestei băuturi parfumate. Ce se va întâmpla de acum încolo cu această băutură din cauza COVID-19. Nimeni nu se aștepta la acest deznodământ!

Lovitură dură pentru consumatorii de cafea

Vietnam, al doilea cel mai mare producător de cafea din lume, blochează călătoriile pe fondul temerilor legate de coronavirus. Țara este din nou în pericol, deoarece decesele provocate de virusul SARS-COV-2 au crescut. Interdicția de a mai călători a afectat unele zone-cheie producătoare de cafea din Highlands Central, a raportat Bloomberg.

Lanțurile de magazine primesc o lovitură dură din partea Vietnamului, al doilea cel mai mare producător de cafea din lume. Țara își impune cele mai dure restricții de călătorie, pe fondul temerilor reînnoite ale unui nou focar de COVID-19. Numărul de infectări a crescut alarmant, așa că autoritățile își iau măsuri de precauție. Deși piața consumatoare de cafea este grav afectată de această decizie, sănătatea oamenilor este pe primul loc, se scuză oficialii.

Ce se întâmplă în aceste momente

Autoritățile vietnameze au declarat că vor scoate armata pe străzile din Ho Chi Minh, cel mai mare oraș al țării și principalul centru de export al cafelei, pentru a interzice locuitorilor să-și părăsească casele, a raportat Reuters.

Această măsură drastică a afectat unele zone-cheie producătoare de cafea din Highlands Central, potrivit Bloomberg. Zona este cunoscută și sub numele de „Regatul cafelei”, potrivit presei locale, deoarece găzduiește aproximativ 570.000 de hectare de pomi de cafea.

Vestea a generat haos în Vietnam! Exportatorii s-au străduit să-și aducă boabele de cafea în port pentru a fi expediate, pe fondul unei creșteri a tarifelor de transport și a unei penurii de containere. Unii comercianți au cerut guvernului să reducă tarifele, motivând că livrările vor întârzia din cauza birocrației COVID.

Ca răspuns, ministrul transporturilor, Nguyen Van The, a ordonat săptămâna aceasta autorităților din sudul țării să facă tot posibilul pentru a facilita transportul produselor agricole, precum cafeaua și orezul. El a spus guvernelor locale că trebuie să evite toate cerințele inutile și documentele împovărătoare.

Epicentrul virusului Sars-COV-2

Orașul, cu cei 9 milioane de locuitori ai săi, a fost epicentrul virusului Sars-COV-2, reprezentând aproape jumătate din infecții și 80% din decese.

Prețurile globale ale cafelei au crescut până acum din cauza numeroșilor factori. Printre aceștia se numără inclusiv seceta din Columbia, culturile compromise din Brazilia, ciupercile de plante și cantitățile de cafea din port care nu pot fi expediate.

În afară de cafea, pandemia de coronavirus a afectat mărfurile în general, de la cherestea la petrol.

Urmăriți Playtech.ro și pe