Vești proaste pentru bucureștenii din Sectorul 1. Ce se întâmplă cu disputa dintre Clotilde Armand și Romprest

Vești proaste pentru bucureștenii din Sectorul 1. Ce se întâmplă cu disputa dintre Clotilde Armand și Romprest
Noi detalii din disputa dintre Clotilde Armand și Romprest

Noi detalii despre disputa dintre Clotilde Armand și Romprest. Din păcate, veștile proaste vin către bucureștenii care locuiesc în Sectorul 1 al Bucureștiului. Ce se întâmplă?

Disputa Clotilde Armand și Romprest continuă: vești proaste pentru bucureșteni

Sectorul 1 al Capitalei este pe cale să fie din nou acoperit de munți de gunoaie. Clotilde Armand nu a efectuat prima plată către compania de salubritate. Operatorul a declarat că va mai aștepta câteva zile, dar dacă sumele nu vor intra în conturi va sista serviciile.

Străzile din sectorul 1 încep din nou să se umple de deșeuri, spre disperarea cetățenilor care locuiesc acolo sau care doar tranzitează perimetrul. Saci de gunoaie stau sprijiniți de stâlpi, iar oamenii nu văd nicio îmbunătățire în urma disputei purtate între primar și operatorul în cauză.

„E gunoi în continuare. Se măturau străzile, acum nu se mai mătură nimic”

„Se maturau străzile, nu se mai matură nimic. Mizeria este în continuare mizerie. E același lucru în continuare”, spune un bucureştean. „E gunoi în continuare, da, este, vin de pe Dacia și este îngrozitor. Gunoaiele revarsă din coșuri”, mai spune cineva, arată antena3.ro.

Rezultatele se lasă îndelung așteptate, dar în timpul acesta Clotilde Armand și compania Romprest au semnat un protocol recent prin care compania să își reia serviciile de curățenie peste două luni.

Protocolul nu a trecut de votul Consiliului Local

Detaliul ar fi că acest lucru se va petrece la jumătate din capacitatea existentă în contractul inițial. Subliniem că protocolul nu a trecut de votul Consiliului Local. Consilierii PNL spun că ar fi găsit o serie de nereguli în documentul prezentat.

„Am găsit foarte multe străzi care au zero, pe acolo nu se va mai curată, nu va trece operatorul de salubritate, nu mai matura, nu mai spală strada şi nu mai ia gunoiul din pubele” a spus Dinu Gheorge, consilier local PNL .

Noi acuzații din partea Romprest

Reprezentanții Romprest susțin că încă nu le-au fost virați banii din noul protocol, iar dacă plata nu se va face în următoarele zile vor sista din nou serviciile de curățenie.

„Nu-şi execută obligația principală contractuală, nu putem să prestăm şi mi-e teama ca vom fi nevoiți să luam iar acea măsură care a dus la criza aceea de a sista temporar și de a diminua serviciul de salubritate”, spus Iancu Toader, avocatul companiei Romprest.

Primarul Clotilde Armand se laudă în acest timp pe Facebook că a redus la jumătate costurile cu salubritatea, iar prioritatea ei este binele cetățenilor.

Urmăriți Playtech.ro și pe