Clotilde Armand, lovitură dură din partea Romprest. Primăria Sectorului 1 pierde lupta cu gunoaiele?

Clotilde Armand, lovitură dură din partea Romprest. Primăria Sectorului 1 pierde lupta cu gunoaiele?
Clotilde Armand, lovitură din partea Romprest

Clotilde Armand primește o lovitură dură în scandalul cu Romprest. Primăria Sectorului 1 din Capitală ar putea pierde lupta cu gunoaiele sau nu? Care sunt ultimele detalii cunoscute despre acest caz?

Clotilde Armand, lovitură dură. Detalii din cazul cu Romprest

Judecătoria Sectorului 1 decis în cursul zilei de joi că Romprest poate executa silit Primăria Sectorului 1 pentru datoriile pe care autoritatea locală le are către prestatorul de salubritate. Compania în cauză a dat în judecată Primăria în fruntea căreia se află Armand pentru recuperarea datoriilor.

„Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”
Soluția Judecătoriei sectorului 1

Directorul Direcției de Managemant din cadrul Romprest a mărturisit pentru gândul.ro că se află într-un conflict cu Primăria S1 încă de la finele anului trecut. S-a încercat inițial o mediere prin cadrul unei comisii care a fost numită la nivelul Consiliului Local unde compania a participat la toate întâlnirile și a pus la dispoziție toate documentele necesare. Conform sursei citate, la baza acestui conflict stă o datorie de peste 90 de milioane de lei:

„Nici pentru anul 2021 nu se achită facturile curente. În facturile noastre există și contravaloarea serviciilor de sortare, tratare și depozitare, care se fac de către alte trei companii, printre care și Iridex. Noi am suportat din fonduri proprii, din iulie 2020, contravaloarea acestor servicii, adică i-am plătit din banii noștri.”

Avertismentul specialiștilor

Mai multe persoane au decis să critice tot ce se întâmplă în sectorul 1 al Capitalei, iar printre aceștia se află și celebrul medic oftalmolog ce trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele ce ne pasc.

„Gunoaiele sunt foarte periculoase, mai ales că atmosfera nu este deloc sterilă. Dacă mai sunt și aceste deșeuri, care emană în atmosferă tot felul de microbi, este extrem de periculos, mai ales pentru copii, dar și pentru adulți. Și să nu uităm că ieșim din pandemie, iar oamenii au imunitatea foarte scăzută, și nu mai așa ceva nu le trebuia celor din sectorul 1. Este un lucru inadmisibil, și sper că se va rezolva cât se poate de repede și sper din tot sufletul ca doamna primar să înțeleagă și să rezolve această problemă. Noi, din fericire, la Spitalul de ochi nu am avut probleme, la noi s-a ridicat gunoiul de către cei de la salubritate”
Monica Pop

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI