Vești proaste de la meteorologi! ANM a emis un nou cod galben. Vezi zonele afectate

ANM a emis prognoza meteo

Meterologii vin cu vești proaste. ANM anunță că săptămâna va începe cu vreme rea în multe județe din țară. Este în vigoare un cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată.

ANM a emis încă de peste weekend un cod galben de vreme rea, atenționare care expiră pe 21 mai, la ora 22.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Un nou cod galben de vreme rea, valabil de luni, 20 mai

O altă atenționare cod galben de vreme rea a fost emisă pentru intervalul 20-21 mai. Atenționea intră în vigoare luni, 20 mai, la ora 12:00 și expiră marți, 21 mai la ora 06:00.

ANM anunță că, în această perioadă, vor fi cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vreme rea este așteptată și în București, luni spre seară. Pe parcursul zilei, însă, va fi foarte cald, iar temperaturile urcă și până la 28 de grade Celsius în Capitală.

Meterologii precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,  Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI