Weekend cu ploi și vijelii. ANM a emis un nou cod galben de vreme rea: care sunt zonele vizate

Autor: Ciprian Ioana - 11:08, 16 mai 2019
ANM a emis prognoza meteo

Meterologii vin cu vești proaste pentru următoarele zile. Un cod galben de vreme rea a fost emis în cea mai mare parte a țării, de joi, 16 mai, și până duminică, 19 mai.

În intervalul 16-19 mai, vor fi ploi torenţiale, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării.  De asemenea, până vineri dimineață, 12 județe vor fi sub cod galben de ploi, vijelii și grindină. Și în București sunt așteptate furtuni în weekendul 17-19 mai, dar vremea va fi caldă, cu temperaturi care vor ajunge la 26 de grade.

ANM a emis o nouă informare valabilă de joi, de la ora 10, până duminică, la aceeași oră.

ANM, cod galben de vreme rea

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi ploi, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.

De asemenea, de joi, de la ora 12.00, până vineri la ora 6.00, vor fi sub avertizare cod galben de ploi torenţiale, vijelii și grindină, 12 județe: Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Brașov, Olt, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu. În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și în zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Și în București vor fi episoade de furtună, dar temperaturile urcă până la 26 de grade Celsius.

ANM, prognoza pentru București

ANM a emis și o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până duminică, la ora 10.00. În acest interval, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15-20 l/mp și izolat 25 l/mp.

Temperaturile încep să crească ușor în Capitală. Vineri, 17 mai, maximele vor urca până la 25 de grade Celsius, iar sâmbătă, 18 mai, se duc spre 26 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 14 grade Celsius, ceea ce însemnă că, în cursul nopții, va fi mai frig.