Vești de ultimă oră pentru elevii din România. Ce se întâmplă cu școlile, toți părinții trebuie să afle

Vești de ultimă oră pentru elevii din România. Ce se întâmplă cu școlile, toți părinții trebuie să afle
Este vorba despre scolile din localitatile cu multe cazuri de covid

Elevii din România primesc vești de ultimă oră. Vlad Voiculescu a făcut un anunț îngrijorător, atât pentru elevi, cât și pentru părinți.

Vești proaste pentru elevii din România

La doar două săptămâni de la începerea anului școlar, cazurile de covid au început să crească alarmant.

Astfel, autoritățile iau deja în calcul varianta de a trece în sistemul online. Pe lângă obligativitatea certificatului verde, noi restricții urmează să se impună în orașele în care rata de infectare trece de 3 la mie.

Fostul ministru al Sănătății face în acest sens un anunț alarmant. Vlad Voiculescu spune că din cauza faptului că mai multe localități au trecut deja în scenariul roșu și chiar în carantină, 100% toate școlile vor trece în online, începând cu săptămâna viitoare.

„Toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii. În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București #trebuiesăștie că șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%.”, a mărturisit Vlad Vociulescu.

Ce spune premierul Florin Cîțu

Unii părinți sunt speriați de faptul că elevii trebuie să meargă fizic la școală, având în vedere cazurile tot mai numeroase de covid-19. Părinții se tem că micuții s-ar putea infecta, cu toate că poartă masca de protecție în unitățile școlare.

Vlad Voiculescu a anunțat că toate spitalele sunt pline la acest moment, îndemnând populația să aibă grijă de sănătate, indiferent de măsurile pe care autoritățile le vor lua.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a precizat că nu vor fi restricții în București până la incidența de 6 la mie. În plus, el a dat asigurări că sistemul de sănătate va facce față și la valul 4 al pandemiei.

„Majoritatea covârșitoare, cred că 99% din persoanele care se îmbolnăvesc, sunt persoane nevaccinate”, a declarat premierul.

Rata de infectare este de 4,95 la mie în Capitală, iar Bucureștiul a intrat deja în scenariul roșu în noapte de vineri spre sâmbătă, 24 septembrie, când incidența era deja la 4,1.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI