Vești de ultimă oră pentru elevi. Cum se vor recupera orele în ianuarie, anunțul ministrului Cîmpeanu

Vești de ultimă oră pentru elevi. Cum se vor recupera orele în ianuarie, anunțul ministrului Cîmpeanu
Ministrul Cîmpeanu anunță cum vor recupera elevii orele în ianuarie

Anunț extrem de important pentru toți elevii. Ministrul Educației vine cu primele informații despre recuperarea orelor pentru cei din clasele primare, din gimnaziu și de la liceu.

Cum se vor recupera orele în ianuarie? Anunț important pentru elevi

Școală cu prezență fizică în perioada cuprinsă între 3-14 ianuarie pentru cei din gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar, conform propunerilor ministrului. Aceste demersuri îi ajută pe elevi să recupereze orele pierdute din cauza vacanței forțate în care toți au fost trimiși recent, arată o declarație citată de EducațiePrivată.ro

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a spus Cîmpeanu.

Oficialul mai subliniază că oricum elevii sunt la școală teoretic pentru că pe 10 ianuarie începe semestrul al II-lea în structura veche a anului școlar Potrivit Ministerului Educației, „cea mai probabilă variantă luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie este educația online”. Sursa citată mai arată și că acest scenariu este valabil în măsura în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește semnificativ până atunci.

Amintim că elevii din gimnaziu și de la liceu au intrat în vacanță forțată pe data de 25 octombrie și vor reveni la cursuri pe data de 5 noiembrie, pentru limitarea efectelor pandemiei. Vacanța a fost aplicată printr-un ordin de ministru valabil doar pentru învățământul de stat.

Structura nemoficată a anului:

 • Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri dispuse în perioada 13 septembrie 2021 – 22
  decembrie 2021.
 • Cursuri – luni, 13 septembrie 2021 – miercuri, 22 decembrie 2021
 • În perioada 25 – 31 octombrie 2021, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
 • Vacanţa de iarnă – joi, 23 decembrie 2021 – duminică, 9 ianuarie 2022
 • Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni de cursuri dispuse în perioada 10 ianuarie
  2022 – 10 iunie 2022
 • Cursuri – luni, 10 ianuarie 2022 – joi, 14 aprilie 2022
 • “Şcoala altfel” – 8 – 14 aprilie 2022
 • Vacanţă de primăvară – vineri, 15 aprilie 2022 – duminică, 1 mai 2022
 • Cursuri – luni, 2 mai 2022 – vineri, 10 iunie 2022
 • Vacanţa de vară – sâmbătă, 11 iunie 2022 – data din septembrie 2022 la care încep
  cursurile anului şcolar 2022 – 2023.

Cum au rămas școlile și grădinițele private în afara reglementărilor de suspendare a activității?

„Ministerul Educației a fost abilitat de CNSU pentru punerea în aplicare a Art. 7 din Hotărârea 91 (a CNSU), respectiv vacanță pentru grădinițe și școli de stat. Pentru cealaltă parte a sistemului de educație, Ministerul Educației nu poate impune structura anului școlar, nu poate impune vacanță unei școli private.

Hotarârea CNSU era una foarte corectă, pentru că elimina discriminarea din această perspectivă între învățământul de stat și cel privat. Din păcate însă, în Hotârârea de Guvern, a fost abilitat ministrul educației și a fost emis ordinul de ministru, a făcut ceea ce trebuia pentru instituirea vacanței de două săptămâni (maximul cât se poate recupera fără pierderea unor zile de școală), și trebuia să fie preluat în Hotârârea de Guvern atât conținutul Art. 8.1, cât și cel al Art. 8.2 care reglementează suspendarea activităților în after-school-uri. A fost preluat cel cu after-school-urile, nu a fost preluat reglementarea 8.1 care impune suspendarea prezenței fizice în școlile și grădinițele private”, a explicat ministrl Educației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI