Când se pot reîntoarce elevii la școală, în cazul trecerii în online. Anunțul Ministrului Educației

Când se pot reîntoarce elevii la școală, în cazul trecerii în online. Anunțul Ministrului Educației
Noi reglementări pentru revenirea la predarea în clase

Încă de la începutul anului școlar 2021-2022 totul a fost într-o incertitudine, referitor la modul de predare. Recent ministrul Sorin Cîmpeanu delega decizia de intrare în online căre consiliile de administrație a fiecărie instituții școlare. Cu toate astea, astăzi același Son Cîmpeanu anunță moificări la termenul de revenire fizic la ore, în cazul în care anumite școli sunt sau vor trece în sistemul de predare online.

Noi reglementări pentru revenirea la predarea în clase

Încă de la începutul anului școlar s-a pus în discuție modul în care vor reveni elevii la ore. Deși s-a decis menținerea orelor in format fizic, odată cu creșterea incidenței ratei de infectare în mai toate orașele României, Sorin Cîmpeanu menținea aceeași decizie, predarea orelor la clase. Cu toate astea s-a luat în calcul și trecerea în online, deogând decizia la începutul lunii către consiliile de administrație a instituțiilor școlare.

Ca și anul trecut, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației a emis câteva ordine comune cu normele clare pentru trecerea în online a cursurilor. Astăzi, ministrul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat într-o conferință de presă modificările aduse acestui ordin comun, declarând că școlile care sunt deja în online sau care, ulterior, vor fi nevoite să aibă predare așa, vor putea reveni în a opta zi la predarea la clasă, dar numai după ce elevii din online se vor testa.

„Tocmai ce am semnat completarea la ordinul comun Ministerul Sănătății Ministerul Educației. Este vorba de o completare a articolului 6, alineatul 5 prin care am clarificat trei situatii pentru a da posibiltiatea revenirii în clasă începând cu ziua a opta.

Avem trei situații posibile:

  • Dacă există cabinete medicale scolare – va exista obligativitatea testării elevilor care doresc să revină.
  • Acolo unde nu există cabinete școlare, se va solicita DSP iar DSP va organiza echipe mobile de testare.
  • Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva, aceștia vor putea prezenta si ei rezultatul negativ al acestui test pentru a putea reveni în ziua a opta.”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu acuză Ministerul Sănătății

Decizia de aface aceste modificări, în opinia ministrului interimar, vine după ce un funcționar din cadrul Ministerului Sănătății ar fi modifcat fără acrodul celor doi miniștrii ordinul în discuție. În aceeași conferință de presă Cîmpeanu a vorbit despre acest aspect, declarând:

„Este regretabil că printr-o adresă semnată de un funcționar al MS s-au adus completari unui Ordin de ministru, lucru ilegal, deoarece o adresă nu e un act administrativ de natură a aduce completări unui ordin de ministru.

S-a rectificat și astăzi se va publica in MOf completarea prin care am clarificat aceasta situație.”

Decizia va intra în vigoare începând de mâine, conform ministrului, și va putea fi aplictă în cazul școlilor deja în online, cât și celor care vor trece ulterior în sistemul de predare online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI