Vești de ultimă oră despre voucherele de vacanță. Ce se întâmplă până în 2026

Vești de ultimă oră despre voucherele de vacanță. Ce se întâmplă până în 2026
Vesti de ultima ora despre voucherele de vacanta

Anunț incredibil din partea Guvernului României referitor la voucherele de vacanță. Conform unui proiect de ordonanță de urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței Executivului de miercuri, 8 decembrie, statul român dorește să reia acordarea de tichete până în anul 2026. Cine sunt românii care se pot bucura de procurarea acestor vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanță se pot prelungi până în anul 2026

Românii dornici de călătorii au parte de o nouă veste bună venită din partea Guvernului României. Oficialii țării vor acorda vouchere de vacanță, în valoare de 1.450 lei, ce vor fi valabile până la data de 31 decembrie 2026.

Decizia Executivului este o veste excelentă atât pentru turiști, cât și pentru proprietarii unităților de cazare din România, bucuroși de faptul că, astfel, românii sunt încurajați să-și petreacă vacanțele pe teritoriul țării.

„Măsura de acordare a voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România, încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor publice să își petreacă concediile în țară.

Totodată, a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei de COVID-19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată”.

Românii se vor bucura de o vacanță ca la carte

La începutul lunii decembrie, ministrul Muncii Marius Budăi făcea un anunț important cu privire la utilizarea voucherelor de vacanță nefolosite. Acesta a transmis că a propus prelungirea valabilității respectivelor tichete pentru concediu până la finalul anului viitor, dar și acordarea lor pentru 2022.

„A fost deja discuția astăzi în Guvern. Noi, ministerele inițiatoare, IMM-ul și cu Ministerul Muncii am propus și prelungirea voucherelor de vacanță care mai sunt, și din cauza pandemiei nu au putut fi folosite, și acordarea de vouchere de vacanță pentru anul următor.

Valabilitatea celor care nu au putut fi folosite va fi prelungită până la sfârșitul anului următor. Aceasta este propunerea, vedem ce iese din cadrul avizărilor interministeriale.”, a declarat Marius Budăi, în primele zile ale lunii decembrie.

Membrii Executivului sunt convinși de faptul că acordarea acestor vouchere de vacanță, valabile până la sfârșitul anului 2026, va ajuta turismul românesc să se repună, cât de cât, pe picioare, în contextul pandemic, în condițiile în care au fost înregistrate pierderi substanțiale în urma restricțiilor și a suspendării activităților structurilor de primire turistice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI