Voucherele de vacanță din 2022 se schimbă. Cine poate beneficia de ele în curând

Voucherele de vacanță din 2022 se schimbă. Cine poate beneficia de ele în curând
Vom avea din nou vouchere de vacanță Noul ministru vrea reintroducerea lor

În februarie anul curent prim-ministru Florin Cîțu anunța că nu se vor mai emite vouchere de vacanță pentru angajații bugetari. Tot atunci, pe fondul pandemiei, erau prelungite termenele de valabilitate pentru cele emise în 2019 și cele din 2020. Valoarea totală a acestor vouchere de vacanță era estimată în februarie la 2,4 miliarde de lei. Noul ministru propus la Antreprenoriat şi Turism, Daniel Cadariu, la audierile din Parlament anunța că voucherele de vacanță vor reveni și vor benefica de ele atât bugetarii, cât și angajații din mediul privat.

În 2021 valoarea totală din piață era de 2,4 miliarde de lei

Pe fondul crizei ecnomice și a lipsei de bani la buget, guvernul condus de Florin Cîțu lua decizia ca pentru următorii ani, 2022 și 2023 să nu se mai elibereze vouchere de vacanță. Decizia era explicată de premier, spunând că „voucherele de vacanță nu au fost folosite, pentru că industria  anul trecut a fost criză”.

„În România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță.

Am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a explicat Florin Cîțu.

Calculele făcute de guvern arătau că existau emise vouchere în valoare de 2,4 miliarde de lei, bani care erau necesari la bugetul de stat, având în vedere criza prin care trece România. Pe fondul acestei situații se lua decizia de prelungire a valabilității voucherelor emise în 2019 și 2020, excluzându-se emiterea altora noi pentru anul 2022.

Vom avea din nou vouchere de vacanță. Noul ministru vrea reintroducerea lor

Daniel Cadariu, la audierile din Parlament anunța că voucherele de vacanță vor reveni și vor benefica de ele atât bugetarii, cât și angajații din mediul privat. În aceeași declarație, Cadariu anunța că valoarea unui voucher de vacanță va rămâne aceeași, de 1.450 de lei, singura modificare fiind accesul la aceste vouchere de vacanță și a angajaților din mediul privat.

Cadariu a mai garantat faptul că voucherele vor fi acordate încă de la începutul anului 2022. Cu toate astea se pune problema sumelor ce ar trebui acordate de la bugetul de stat, dar numai după ce rectificarea bugetară, care ar trebui să aibă loc până la finele acestui an, mai spune viitorul ministru Daniel Cadariu.

„Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume.

În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a spus Cadariu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI