Vești crunte pentru fanii trupei Phoenix. Mircea Baniciu nu uită și nu iartă! (exclusiv)

Vești crunte pentru fanii trupei Phoenix. Mircea Baniciu nu uită și nu iartă! (exclusiv)
Vești crunte pentru fanii trupei Phoenix

Sunt vești crunte pentru fanii trupei Phoenix. Mircea Baniciu nu uită și nu iartă nici acum disputele avute cu Nicu Covaci, liderul celebrei trupe, deși îndrăgitul cântăreț și chitarist originar din Timișoara a făcut și el parte vreme de mai bine de 35 de ani din componența acestei trupe.

Vești crunte pentru fanii trupei Phoenix

Deși în acest an se fac 60 de ani de la debutul oficial al trupei Phoenix, vechile războaie încă planează, deși Nicu Covaci încearcă să ducă mai departe tradiția legendarei trupe, dar într-o altă componență. Însă Mircea Baniciu nu crede ca publicul mai poate vedea pe scenă trupa Phoenix, în vechea sa componență.

„Pe la noi, prin Timișoara, am auzit deja vorbindu-se despre un posibil concert Phoenix 60. Însă lucrul acesta nu m-a entuziasmat deloc. Recunosc și faptul că nu m-a contactat nimeni să vorbim pe marginea unui asemenea proiect, dar nici nu cred în așa ceva, după toate procesele care au avut loc, în anii din urmă, între noi”, a spus Mircea Baniciu pentru Impact.ro.

Situația este strâns legată de faptul că Nicu Covaci i-ar fi dat în judecată pe majoritatea membrilor din fosta trupă.

„El ne-a acționat pe mai pe toți în instanță, încercând să ne îndepărteze cât mai mult posibil de cântecele marca Phoenix. Am înțeles că același tratament l-a avut până și pentru Radu Almășan, solistul celor de la Bosquito, pare-se din același motiv. Singurul care pare că i-a scăpat este Lipan Țăndărică.

În acest din ultim caz nu știu de ce a procedat așa Nicu Covaci. Poate fiindcă nu e chiar lipsită de adevăr vorba aceea care spune că toboșarii sunt prietenii muzicienilor. Și nu spun asta cu răutate. Dimpotrivă!”, a mai dezvăluit artistul.

„Ar fi trebuit să-mi vând casa, ca să achit suma enormă”

De altfel, Mircea Baniciu susține că urmele disputei juridice cu Nicu Covaci nici acum nu s-au șters.

„Mi-a cerut la tribunal 350.000 de euro fiindcă aș fi cântat piesele din repertoriul trupei. Sigur că nu erau toate ale lui, dar le pusese pe toate pe numele său. Aici trebuie să recunosc că a fost cel mai deștept dintre noi, fiindcă și-a însușit piesele și le-a înregistrat pe numele său.

Marele meu noroc a fost faptul că judecătorii nu m-au forțat să-i plătesc suma cerută. Altfel ar fi trebuit să-mi vând casa, ca să achit suma enormă cerută, care cred că a fost cea mai mare dintre toate. L-a dat în judecată până și pe colegul care l-a ajutat să trăiască o vreme în Germania, fiindcă nu i-a fost deloc ușor”, a mai precizat el, care consideră greu de crezut o posibilă împăcare a celor din vechea componență a trupei.

Trupa Phoenix este cea mai titrată formaţie românească de muzică rock. Trupa a luat ființă 1962, la Timișoara.