Vești bune pentru toți românii din Germania. Anunțul făcut de nemți îi va bucura, cu siguranță

Vești bune pentru toți românii din Germania. Anunțul făcut de nemți îi va bucura, cu siguranță
Vești bune pentru toți românii din Germania. Ce schimbări ar putea să aibă loc în privința obținerii cetățeniei.

Vești bune pentru toți românii din Germania. Politicienii de la Berlin au pe masă un proiect care prevede modificarea unor reguli importante pentru cetățenii străini din țară. Totul are legătură cu procedurile pe baza cărora se poate obține cetățenie germană. Anunțul a fost făcut vineri, 25 noiembrie, de către un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Vești bune pentru toți românii din Germania

Vești bune pentru românii care aleg să trăiască în Germania. Politicienii de la Berlin vor să simplifice procedura de dobândire a cetățeniei germane. Astfel, românii care locuiesc în statul cu pricina ar putea să obțină cetățenie mai repede decât s-ar fi așteptat. Noile reforme urmează să fie supuse voturilor.

Măsurile de relaxare a procedurilor de obținere a cetățeniei germane fac parte din programul de guvernare al coaliției din Germania. Politicienii au stabilit ca obiectiv, odată ajunși la guvernare, să ușureze condițiile în funcție de care cetățenii străini pot să obțină cetățenie.

Formațiunea politică de opoziție, Uniunea Creștin Democrată, susține că procedurile vor fi mult prea simple. Astfel, cetățenia va putea fi obținută prea ușor de către străini. În cele din urmă, emigranții nu vor mai simți nevoia de a se integra în societatea nemților, potrivit mesajului transmis de opoziție.

Românii care trăiesc în Germania, singuri sau cu familia, ar putea să obțină mai ușor cetățenie germană. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Berlin. Termenul referitor la perioada de ședere, respectiv de muncă în statul european cu pricina va fi redus.

Cum se va putea obține cetățenie germană

În prezent, pentru a obține cetățenie germană trebuie să ai un istoric de opt ani de ședere în Germania. Potrivit noului proiect aflat pe masa politicienilor de la Berlin, perioada de ședere ar trebui să fie redusă la cinci ani de zile.

Dacă un român (sau oricare alt cetățean străin) prezintă performanțe deosebite, poate să beneficieze de anumite facilități pentru obținerea cetățeniei germane. De exemplu, dacă un român dă dovadă de performanțe speciale la școală sau la locul de muncă, perioada minimă de ședere solicitată pentru a obține cetățenie poate să fie redusă chiar la trei ani de zile.

Copiii care se nasc în Germania pot să primească automat cetățenie, dacă cel puțin unul dintre părinții săi a avut reședință legală în statul cu pricina pentru o perioadă de cinci ani de zile. În cazul vârstnicilor de peste 67 de ani, cetățenia germană se va putea acorda doar pe baza capacității de a comunica verbal în limba germană, potrivit Deutsche Welle.

Urmăriți Playtech.ro și pe